Oké, het begon weer te kriebelen. Een andere kleur op de muur… En nu zullen velen denken ‘ Huh, die had je toch pas net? ‘ Yes, you’re right. Eind Oktober om precies te zijn. Neutrale tinten op de muur in zand / mokka kleur. Vond ik ook prachtig, vooral met de kerst periode want het waren warme tinten. Maar met de veranderingen die ik in de maand Januari alweer heb gedaan, wou ik toch wat anders, o.a een minder warme kleur.

Verandering
De verandering waar ik het over heb is bijvoorbeeld de lichtgrijze fauteuil wie we hebben gekocht, ik heb een zwarte lambrisering geverfd, nieuwe posters aan de muur in zwarte tinten én we hebben de eettafel gespiegeld. En dat allemaal weer in een maandje tijd. Maar door die veranderingen krijgen we natúúrlijk weer veranderdrang. Doordat onze eettafel nu aan de andere muur staat tegen de brickwall aan, oogt door het eikenhout van ons tafelblad de muurtjes nóg warmer. En daarbij staat er in die hoek ook nog een lamp met goudkleurig glas dusja, 1+1 = 2… Voor mij een te warme kleur dus.

Nieuwe kleur
Op Instagram had ik al eens gevraagd of iemand een idee had welke kleur ik eens moest doen. Zwart wou ik niet, wit vond ik te wit, ik heb ooit al eens grijs gehad maar die tint paste nét niet mooi bij het behang. Want in het brickwall behang zit meerdere tinten, o.a lichtgrijs, bruin, donkergrijs, wit en zwart. Lastig kiezen dus. Een paar dagen later werd ik per mail benaderd door Van Sand Paint Wallpaper en zij hebben verf van de Little Greene Paint Company in hun collectie. Hun zijn tevens bekend met het brickwall behang wat ik had, dus de vraag was of ze me kleur staaltjes mochten toesturen die bij het behang zou passen. Natúúrlijk mag dat, alle hulp is welkom!

Kleurstalen
De volgende dag lag er al een dikke envelop op de deurmat met kleurstalen. En wow, wat een keuze. Ik kreeg de Grey-kleurstalen, Green-kleurstalen en de kleurstalen Colours of Engeland. Ook zat er een informatie boekje bij, want ze hebben naast muurverf ook radiatorverf, buitenverf, kindveilige verf,  verf voor houtwerk, metaalverf, enorm veel keus dus!Door de vele kleuren van alle kleurstalen kwam ik ook weer aan het twijfelen. Want kijk dan hoeveel kleuren, wel super tof om te zien.


Ga ik voor neutraal? Of helemaal out of the box. De kleur donkergroen begon ook weer te kriebelen, en er zat ook een prachtige donkerpaarse kleur tussen de stalen. Ook mee getwijfeld, maar dan zou ik in de hele woonkamer weer aanpassingen moeten doen met kleuren/materialen/accessoires. Dus uiteindelijk heb ik kleuren gekozen uit het linker rijtje uit de Grey-kleurstalen.

Twee kleuren
Aangezien het in huis om totaal 4 smalle muurtjes gaat, wou ik ze toch niet alle 4 in dezelfde kleur. Omdat de wand waar het brickwall behang zit, een andere kleur mooier zou staan dan aan de wand waar de zwarte lambrisering zit. Daarom koos ik voor twee kleuren. Wat ik ideaal vond met de kleurstalen is dat er in het midden van de staaltjes een buigrand zit, daardoor kun je zo heel makkelijk de kleuren bepalen, of zoals ik bij m’n behang houden om te kijken welke goed matcht.


De kleur die ik op de muurtjes bij het brickwall behang heb gekozen is de kleur: Urbane Grey. Dit is een lichtgrijze kleur, en deze kleur past bij alle kleuren die in het behang verwerkt zit.

De kleur die ik voor de muurtjes heb gekozen waar ook de zwarte lambrisering zit, is de kleur Grey teal. Deze tint is nét wat donkerder dan de Urbane grey, en staat ook goed bij onze grijze bank.

Gratis kleurenkaart
Wil jij ook een gratis kleurenkaart bestellen? Klik dan hier! Mocht je de juiste kleur(en) hebben gevonden, kun je ook een sample potje bestellen. Sample potjes van alle kleuren van Little Greene zijn beschikbaar in de Absolute Matt Emulsion. Verkrijgbaar in glazen 60 ml potjes en in 250 ml verfblikjes. Om een goede kleurkeuze te maken is het verstandig om de inhoud van een samplepotje op een gipsplaat aan te brengen en deze op meerdere plekken in de ruimte te bekijken. Doe dit overdag en ’s avonds, omdat kleuren kunnen veranderen met ander licht.

Let’s start
Ik heb zelf er niet voor gekozen om eerst sample potjes te bestellen. Omdat ik grijs altijd een mooie tint vindt en niet ‘bang’ ben voor kleur. Dus toen ik de verf binnen kreeg en de potten open maakte, wist ik meteen dat het goed zou komen. Ik kreeg van beide kleuren 1 liter, en dit moet genoeg zijn voor 14 m2.
De ‘lichtere’ grijs kleur is de Urbane Grey, en de donkere tint is ‘ Grey Teal ‘.Lambrisering
Mijn plan was om te starten met de donkere kleur ‘Grey Teal’. Maar ik wou eerst mijn zwarte lambrisering naar deze muur doortrekken. Zo gezegd, zo gedaan. Alles afgeplakt dus ik kon beginnen met grijs. Aangezien dit behang is, weet ik uit het verleden dat door de structuur van het behang ik meestal bij een andere kleur het 2x moet verven. Maar bij de 1e baan zag ik meteen al dat het 100% dekkend was!! Hoe fijn!! Op de foto hieronder probeerde ik eerst het stukje boven de tape, en zoals je ziet dekt het meteen.


Dekking en droogtijd
En gelukkig waren beide kleuren echt bij de 1e laag 100% dekkend. Ik hoefde voor het eerst de muurtjes niet nog een keer over te schilderen. En voor de mensen die mij volgen, deze muurtjes hebben in de loop der tijd al héél wat kleurtjes gehad. Dus hoe fijn is dat het nu met 1 keer verven ook meteen 100% dekkend is?! Het drogen ging ook super snel, ideaal wanneer je zoals mij ongeduldig bent en direct alle spullen weer wil ophangen of wil stylen.

Eindresultaat
Hieronder zie je de voor – en na foto’s. Bij de na-foto’s heb ik de kleurnaam erbij gezet.  Is het niet gaaf geworden? Het past perfect bij de brickwall, en de combinatie van grijs met de lambrisering vind ik super stoer én strak!

Voor: 

Na ( Kleur: Urbane Grey )

Voor:  

Na ( Kleur: Urbane Grey )

Voor: 

Na ( Kleur: Grey Teal )


Voor:

Na ( Kleur: Grey Teal )


Mijn ervaring
Mijn doel was om door voor grijstinten te gaan, rust te creëeren in huis. Doordat ik alle warme tinten, goud accessoires uit huis heb gehaald, vond ik de muren te warm/bruin/geel. Nu past het perfect bij de overige tinten in huis en vormt het meer één geheel. Mijn ervaring met de verf was ook goed, en vooral de perfecte dekking.

Mocht jij nu ook kennis willen maken met deze verf? Vraag dan hier je gratis kleurenkaart aan!

En voor meer foto’s van het eindresultaat, blijf me dan volgen op Instagram en/of Pinterest.

Bedankt voor het lezen! En tot de volgende blog!

Liefs, X Joyce

** ( Deze blog is tot stand gekomen i.s.m Van Sand Paint & Wallpapier, en Little Green Paint Company. )