Vandaag een nieuwe binnenkijker, met hierin het droomhuis van Joelka. Wat is het gaaf geworden. Zowel de binnen – als buitenkant zijn een plaatje. Ken jij Joelka al? Lees gauw haar verhaal.

Leuk dat je mee wil doen aan deze binnenkijker, vertel wie ben je?
Hoi, ik ben Joelka van Daal, 36 jaar, geboren en getogen in het Brabantse Landschap. Lief van Jurgen en mama van Sepp (8), Rein (7) en Tijl (4). Ik ben een echte Bourgondiër en heb een zwak voor wijn met bubbels, chocolade, risotto, roomijs, donuts, boeken (en dat terwijl ik zelf bijna nooit lees), bloemen, koopjes en Scotch en Shrunk.
Om mijzelf enigszins in shape te houden naast al dat eten doe ik graag aan hardlopen en krachttraining. Één van mijn favoriete ruimtes in huis is dan ook de Gym in de kelder, hier probeer ik 4x keer per week 45 minuten te trainen.
Mijn kleurenpalet bestaat uit; zwart, wit, grijs, groen, (oud)roze, diepblauw en okergeel.
Naast het fungeren als “Assepoester” en “Taxichauffeur” ben ik 4 dagen per week werkzaam als Verenigingsmanager voor Bouwend Nederland.


Maar WAUW, wat een gaaf huis heb je. Van kale bouwgrond naar dit geweldige droomhuis, vertel hoe kwam dit tot stand?
In Juni 2015 kochten we bouwgrond wat later ons droomhuis én thuis moest worden. De wens was een moderne, ruime woning worden met een karakteristiek tintje en een rieten kap. Omdat de plannen al jaren leefde wisten we bij welke architect we terecht moesten om de uitstraling van het exterieur neer te zetten. Het eerste ontwerp werd afgekeurd door de gemeente waardoor ons geduld aardig op de proef werd gesteld. Ook het geduld van de architect werd getest aldaar hij alleen het exterieur mocht ontwerpen en ik de indeling van het volledige interieur op me nam inclusief de badkamers, keuken en het lichtplan.


Na 9 maanden tekenen en schuiven werd de vergunning aangevraagd en in September 2016 begon de bouw. Ondanks de constructieve uitdaging liep de bouw vlot en zonder extreme tegenvallers of onvoorziene zaken. In Juni 2017 namen wij afscheid van onze tijdelijke woning en betrokken ons droomhuis. Het huis staat in een pittoresk dorp in het bourgondische Brabant. Wij (mijn vriend en ik) wonen hier samen met onze 3 zoontjes van 8, 7 en 4 jaar oud.

Jullie geduld werd dus op de proef gesteld, maar in die tijd kon je natuurlijk wel bedenken wat je wel – of niet in jullie nieuwe huis wouden hebben?
Onze wensen liepen uiteen; waar mijn vriend graag een kelder wilde met een filmkamer en een patio wilde ik graag een en-suite badkamer met beton ciré een vrijstaand bad, vide’s op iedere kinderkamer, een aparte eetkamer, tunnelhaard en Pitt cooking. Dit zorgde voor een strakke begroting waarvoor je overigens niet bij mij moet zijn maar bij mijn wederhelft. Ik kreeg de vrije hand om alles te maken zoals ik het in mijn hoofd had zolang het maar binnen het budget paste.

Aangezien ik lichtelijk autistisch ben wanneer ik vind dat het van cruciaal belang is voor de uitstraling van het huis (en dat was zowat alles in mijn beleving), heb ik nachten lopen googelen om de juiste materialen en producten bij elkaar te zoeken. Zoals o.a onze zwarte kranen; een must in een moderne badkamer als je het mij vraagt, maar 1,5 jaar geleden nog niet te betalen. Deze hebben we uiteindelijk via een importeur uit Portugal laten komen.


En nu het af is, hoe kun je nu het beste jullie interieur omschrijven?
Het interieur is een combinatie van industrieel en Scandinavisch. Uiteindelijk hebben we meer nieuw gekocht dan in eerste instantie onze verwachting was. Onze oude meubels krijgen een tweede leven in de kelder; waar de bank in de filmkamer tevens dient als trampoline, fungeert de eettafel als knutseltafel in de speelkamer.

Jullie huis oogt aan de buitenkant mega, vertel hoe zit het in elkaar?
Het huis heeft 4 woonlagen, ik zal de woonlagen even verder omschrijven.

Kelder; de kelder heeft een filmkamer, speelkamer, gym met badkamer (al vind ik badkamer een groot woord, er is een douche met wasbak), separaat toilet en een berging. De speelkamer en gym komen uit in de patio en zijn beide voorzien van openslaande tuindeuren waardoor er veel daglicht binnenkomt.


Begane grond; in Brabant komt men graag “achterom”, bij ons komt men binnen in de bijkeuken met een grote kastenwand waar ieder van ons een eigen gaderobe heeft. Ik ben een opgeruimd type dus alle tassen en jassen uit het zicht. We hebben, op het laatste moment, gekozen voor een mat zwarte keuken. In eerste instantie was de keuken wit, maar gezien het grote formaat was ik bang dat het te kil zou worden. De zwarte Quooker en Pitt cooking passen er perfect bij. Vanuit de keuken heb je twee zwarte schuifdeuren waardoor je in de eet- en woonkamer komt, gescheiden door een tunnelhaard. Dan hebben we nog een kantoor wat oorspronkelijk de speelkamer was.
1e verdieping; hier zijn de slaapkamers. De jongens hebben allemaal een thema, Sepp is idolaat van Dinosaurussen dus voor hem een dino kamer met als basis groen. Rein wilde graag een kamer met blauw, grijs en dieren. Tijl had nog geen wensen dus heb ik gekozen voor zwart, wit met okergeel in het thema van Batman.

De jongens hebben een eigen badkamer(tje). Onze slaapkamer ligt in de achtervleugel en heeft een fantastisch uitzicht op de natuur door de grote getoogde raampartij met een badkamer en-suite.
De 4e woonlaag is ingedeeld als speelzolder. De kinderen hebben ieder een eigen vide met opgang waardoor ze aan de raamzijde 6 meter hoog weg kijken.Je huis klinkt geweldig, en ook de foto’s zijn prachtig. Maar natuurlijk wil ik meer van Joelka weten.

Zag je allereerste huis/interieur er ook uit zoals nu?
Nee, ons eerste huis was een tweekapper uit 1968 welke we verbouwd hadden. Wit en aarde tinten vormde de basis en planten vond je er nauwelijks. Beneden hadden we het erg ruim verbouwd maar boven was het klein; we hadden 3 kleine slaapkamers en een ieniemienie badkamer waar ze zelfs nog een bad in gepropt hadden. De tuin was ons paradeplaatje met een grote overkapping mét openhaard achter in de tuin. Toen onze tweede zoon in 2011 geboren werd hebben we besloten om niet meer te investeren in een verbouwing van de bovenverdieping maar zo veel mogelijk te sparen voor de bouw van ons droomhuis. De eerste schetsen met de indeling van ons huidige huis dateren dan ook van die tijd.

Heb je huisdieren?
Onze hond Bear is helaas overleden, daar zijn recent twee dwerghangoor konijntjes voor terug gekomen; Flappie en Vlekkie…Oh ja en rietluizen….duizenden wanneer het warm en vochtig is.

Waar doe jij je inspiratie op?
Pinterest & Instagram! Op Pinterest maak ik moodboards voor mezelf en als ik opdrachten krijg van particulieren om ze te helpen met (ver)bouw of styling. Pinterst vind ik heerlijk om bij mensen binnen te kijken, er zijn zó veel mooie feeds en creativiteit, ik heb alleen niet altijd de tijd om alles van iedereen te bekijken en beantwoorden.

Wat staat er op je verlanglijstje dat je graag nog wil hebben voor in huis?
Ik wil de patio graag nog gezellig maken, dit is nu nog een betonnen bak waardoor het al snel als opslag wordt gebuikt. Kunstgras, wat hangstoelen en planten zouden al veel doen. Oh en een robotstofzuiger.

Zijn er nu achteraf dingen die je anders had willen doen met de verbouwing?
In het eerste ontwerp hadden we het woonhuis via een portaal verbonden aan de bijkeuken en buitenberging. De buitenberging is komen te vervallen, deze mis ik wel.


Je hebt zelf echt een eigen stijl, maar aan welke trend/stijl kun jij niet wennen?
Ik noem het persoonlijk geen trend meer, maar de Riviera Maison woningen zijn in mijn ogen wel verleden tijd, toch staan de winkels er nog vol mee.

Wat is je grootste miskoop geweest?
Mijn grootste miskoop was in ons vorige huis; een hoogpolig tapijt met een Newfoundlander (hond) en 3 kinderen.


Wat is je motto of droom?
Ik houd van verandering, we wonen hier nu 7 maanden en er is al heel wat verschoven. Maak de basis van je interieur veilig, kies voor meubels welke bij meerdere stijlen passen zodat je naar hartenlust kunt switchen van accessoires en kleur.

Wil je hier blijven wonen of toch ooit nog eens verhuizen?
Ik vond het bouwproces best wel pittig, zeker de laatste fase. Ik ben een perfectionist en liet niets aan het twijfel over, werkelijk alles in huis heb ik zelf ontworpen; de indeling, keuken, de badkamers, alle inbouwkasten, bureaus, kleurkeuze, etc. Doordat er best veel details in zitten (zoals de ingebouwde ledstrips welke van het plafond overlopen in de muur bij het toilet en in onze badkamer) die in de ruwbouw meegenomen moesten worden was het belangrijk om veel op de bouw aanwezig te zijn en mijn wensen duidelijk met alle partijen door te nemen. We hadden een top team om ons heen dat net als ik erg van de details was.

Ik zou zeker ooit nog een keer een huis willen ontwerpen en bouwen, met hetzelfde team, maar ik denk niet dat ik mijn wederhelft zover krijg.


Heb je ooit een blunder gehad door bijvoorbeeld een verkeerde kleur te kiezen?
Verkeerd niet zo zeer maar onpraktisch wel. Toen ik nog bij mijn ouders woonde veranderde ik mijn kamer iedere 3-4 maanden. Mijn kamer is hemelsblauw geweest met een gouden sterrenhemel op het plafond. Super mooi, maar toen ik het na 3 maanden weer beu was moest mijn vader mijn hele kamer 4 keer witten om het vervolgens weer rood te maken.


Welk instagram account volg jij met veel plezier?
Dat zijn @beauinsideout , @boerderij_1652 en @b_binnen 

Wie wil je graag zien in de volgende binnenkijker?
Dat is @beauinsideout

Bedankt Joelka voor je prachtige binnenkijker en verhaal over jullie droomhuis. Wil je meer van Joelka én haar interieur zien? Volg haar dan op Instagram!

En jij bedankt weer voor het lezen. Wil je zelf ook met je interieur in een binnenkijker? Neem dan contact met mij op. Tot de volgende binnenkijker!

Liefs, X Joyce