Vandaag mogen we binnenkijken in het prachtige interieur van Esmee Klopper. Ik vind haar interieur geweldig en haar keuken helemaal. Maar wie is Esmee? Lees gauw verder om meer van haar te weten te komen.

Vertel, wie ben je?
Hoi, ik ben Esmee, 27 jaar en ik woon samen met mijn vriend in het Westland. Ik werk als PW’er op een babygroep. Ik vind het heerlijk om lekker op pad te gaan, om inspiratie op te doen en om nieuwe spulletjes te scoren voor ons huis.


En graag willen we meer te weten komen over je prachtige interieur, vertel..
We hebben een huis uit 1900 wat geheel gerenoveerd is. Toen we het huis kochten was het helemaal casco. Er stonden alleen muren en er was een trap haha. Heerlijk, want zo konden we helemaal los met de inrichting en alles naar eigen wens invullen.

Zo te zien is dat ook helemaal gelukt!
Inderdaad, zo hebben we de 2 deuren van de keuken verplaatst zodat deze mooi in één lijn tegenover elkaar stonden. Ook hebben we de badkamerdeur verplaatst, zo kwam het badmeubel mooier uit.


Beneden hebben we een houtkachel laten plaatsen, dit om de oude sfeer van het huis wat meer terug te brengen én we vinden het gewoon ook erg sfeervol en gezellig staan. Verder wat lichtpunten veranderd en wat kleine dingetjes. Toen kon het inrichten beginnen.


Vertel eens wat jullie allemaal verbouwd hebben?
Al heel snel wisten we dat we een zwarte keuken wilde met een schiereiland om aan te koken, zo heb je toch nog contact met degene die aan tafel zitten, een stuk gezelliger!

En de badkamer, wie heeft dit bedacht/ontworpen?
De badkamer hebben we zelf ontworpen en de aannemer heeft alles uitgevoerd. We wilden graag met echte materialen werken dus zijn we opzoek gegaan naar een adres die een badmeubel van echt hout op maat kon maken. Dit is gelukt, we hebben nu een houten meubel met een stenen blad. Hier zijn we erg blij mee, dit staat erg sfeervol bij de stoere beton cire muren. In de badkamer hebben we ook veel met staal gewerkt, we hebben een spiegel en een douchescherm laten maken met een stalen rand.


Ook hebben we een houten schuifdeur zodat het hout weer terugkomt. En de houten deur heeft ook een stalen schuifsysteem. Op de vloer en het achterwandje van de douche zitten getrommelde tegeltjes met een patroon. Deze hebben we ook in de hal, het toilet en in de bijkeuken. Ik vond het mooi om alles in dezelfde stijl te doen. Terwijl de hal bijvoorbeeld toch een andere sfeer heeft gekregen. In de wc hangt een fonteintje, het broertje van ons badmeubel. Ik vond het leuk om dit weer terug te laten komen.


En de vloer?
Voor beneden hebben we voor een visgraatvloer met band en bies gekozen. We hebben de vloer in een wat lichtere tint gekozen omdat we verder veel donkere tinten en kleuren hebben gebruikt, deze vloer is echt een warme basis voor ons huis. Ook hebben we gezocht naar passende oude deuren waaraan we niet veel aan hebben gedaan. Alleen iets geschilderd zodat deze de doorleefde uitstraling bleef houden, dit past bij de oudheid van het huis.

Hoe kun je het beste jullie woonstijl omschrijven?
Ik denk dat als ik onze woonstijl zou moeten omschrijven dat het industrieel, stoer en landelijk zou zijn.

Wat is je favoriete kleur voor in huis?
Ik hou heel erg van groen. We hebben groene muren, een groene bank, groene accessoires noem maar op! En we hebben ook veel zwart in huis, ik vind zwart heel sfeervol staan.

Voor welk eten mogen we je s’nachts wakker maken?
Ik ben een enorme foodlover, maar ook een echte slaapkop haha! Dus maak me ‘s nachts maar liever niet wakker!


Liever een actieve Zondag of een lazy Sunday?
Liever een lazy sunday.. Maar dan wel gezellig met vrienden of familie.

Wat is je grootste miskoop geweest voor in je huis?
Ons tv-meubel.. We hebben er heel lang naar gezocht en dachten hem eindelijk gevonden te hebben. Maar toen die in de doos binnenkwam schrok ik al, veel te groot! Op zich misstaat het model niet, maar we hebben een hele smalle woonkamer dus hij is iets te kolossaal.


Instagram of Facebook?
Instagram! Sinds ik op Instagram zit heb ik Facebook een beetje verwaarloosd.

Heb je ooit een blunder gehad in je interieur?
Niet echt gelukkig. Natuurlijk wel missers, maar niets wat niet te herstellen of te vernieuwen valt.

Wat betekend je Instagram naam?
Dit is eigenlijk gewoon mijn naam maar met ‘interior’ erachter. Zo zie je sneller dat ik een interieur account heb.

Zag je allereerste huis/interieur er ook uit zoals nu?
Dit is mijn allereerste huis!

Wat staat er op je verlanglijstje dat je graag nog wil hebben voor in huis?
Ik zou heel graag nog een mooi op maat gemaakt vloerkleed willen hebben en iets voor boven de bank.

Zijn er nu achteraf dingen die je anders had willen doen met de verbouwing/inrichten van je huis?
Ja! Ik wilde heel graag het verlichtingspunt laten wegstucen in de voorkamer en in de bijkeuken. In de voorkamer wilde ik een mooie staande lamp en in de bijkeuken 2 of 3 lampjes in de hoek, maar dit wilde mijn vriend niet.

Wil je hier blijven wonen of toch ooit nog eens verhuizen?”
Ik wil hier nooit meer weg! Haha, maar mijn vriend zou nog graag eens naar Limburg willen verhuizen, dat zie ik alleen echt totaal niet zitten, zover bij iedereen vandaan! (Dat is voor ons 2 uur rijden).

Waar doe jij je inspiratie op?
Ik heb altijd iets in mijn hoofd en dan ga ik opzoek op bijvoorbeeld Google of in winkels. Soms vind ik het en soms kom ik erachter dat het helemaal niet bestaat, haha.

Ben je op meer social media profielen actief?(Twitter/Pinterest/Facebook etc?)
Nee, eigenlijk alleen op Instagram.

Heb je een guilty pleasure?
Ik hou heeeel erg veel van lekker eten, ik vind het dus moeilijk om te kiezen. Maar als het echt moet dan Toffifee, heerlijk die doos gaat in een keer op!

Heb je op Instagram ook iemand ontmoet waar je een enorme klik mee hebt?
Ik vind dat iedereen erg lief is voor elkaar op Instagram! Ik heb regelmatig met iemand een gezellig praatje.


Welk instagram account volg jij met veel plezier?
Jouw Instagram natuurlijk! Je hebt ook zo’n mooi huis!

En ik vind de accounts van @Sabine_lamet_interior_feed @jellinadetmar @fijninhuis @huizedop en @marijke1212 erg mooi! Hun hebben zoveel sfeer in huis!


Aan welke trend kan jij maar niet wennen?
Ik heb niet echt iets waar ik niet aan kan wennen. Als ik iets mooi of leuk vind koop ik het ongeacht of het een trend is of niet.

Wat is je motto of droom?
Bij twijfel doen! Haha nee hoor, ik ben eigenlijk een enorme twijfelkont. Vooral wat de grotere uitgaves betreft. Ik wil het graag in een keer goed doen en alles uitmeten om te kijken of dit wel echt de beste oplossing is.


Heb je huisdieren?
Nee, bij mijn ouders hebben we wel altijd 3 katten gehad.

Heb je dingen waaraan jij je irriteert op Instagram? 
Ik vind de nep-accounts heel vervelend, volg me omdat je me leuk vind niet om een andere reden. Ik snap ook niet zo goed hoe die nep-accounts in elkaar zitten.

Wie maakt de keuzes in jullie interieur?
Ik koop zelf alle kleinere dingen zoals accessoires. En kom met ideeën voor de grotere dingen en beslissen dan samen wat we doen.


Wie wil je graag zien in de volgende?
Ik zou graag @plientje_vd terug willen zien in de volgende binnenkijker! Zij heeft ook een enorm mooi huis.

Bedankt voor je mooie binnenkijker Esmee. Ken je haar nog niet, volg haar dan gauw op Instagram!

En jij weer bedankt voor het lezen, en tot de volgende binnenkijker!

Mocht je zelf een keer met je interieur in een binnenkijker willen, neem dan contact met me op.

Liefs, X Joyce