Vandaag weer een nieuwe binnenkijker. Deze keer bij de prachtige woning van Karin. We hadden al eens eerder contact gehad omdat ik haar huis prachtig vind, en vooral de witte kleur! Maar door drukte schoot het er bij ons samen in. Maar gelukkig is het er toch van gekomen. Graag wil ik jullie daarom kennis laten maken met haar.

Vertel, wie ben je?
Hoi! Mijn naam is Karin. Ik ben 38 jaar, getrouwd en moeder van vier jonge kinderen. Mijn oudste drie kinderen zijn ondernemende jongens. Zij zitten alle drie al op school. De oudste zelfs al op het voortgezet onderwijs. Onze jongste is een meisje. Zij is pas 3 jaar en daarmee een nakomertje. Wij wonen in een oude boerderij die inmiddels is opgeknapt tot woonhuis. Ons huis staat in Oosterhuizen. Dat is een klein plaatsje direct naast Apeldoorn.En wat voor werk doe je?
Ik werk als leerkracht in het basisonderwijs. Eigenlijk moet ik zeggen ‘werkte’. Want door de laatste verbouwing heb ik mijn werk tijdelijk stopgezet. Zo kan ik het schilderwerk van de verbouwing doen en daarnaast fulltime moeder zijn. Hiermee zit mijn week al helemaal vol. Maar de tijd die ik overhoud, besteed ik aan rommelen en fotograferen in mijn huis.

Want jullie huis is helemaal verbouwd?
Ruim zes jaar geleden kregen wij de kans deze boerderij te kopen en toen begon het. De boerderij was al prima bewoonbaar. Maar de komst van de kinderen (en sssst, ook mijn wisselende smaak) hebben ervoor gezorgd dat de laatste jaren het hele huis in een nieuw jasje gestoken is. De laatste fase van verbouwen is net afgerond. Dat was de verbouwing van de badkamer en de gang met de wasruimte.En het is prachtig geworden, veel zelf gedaan?
Ons huis is zo bijzonder doordat het bol staat van de creatieve oplossingen. Veel in ons huis is zelf gemaakt. Zoals de keuken, de wandkasten, het badmeubel, de bedden. Met onze eigengemaakte keuken ben ik het meest blij. Ik bedenk het en mijn man maakt het. Ideaal duo zijn wij toch zo? En het nadeel? Je kan fouten maken. Maar alle fouten kun je herstellen en daar leer je van.

En hoe omschrijf je je smaak / woonstyle?
De sfeer in ons huis is Scandinavisch met veel wit en hout. Het nadeel van wit is dat je sfeer mist. Daardoor vul ik de witte basis aan met accessoires van natuurlijke materialen, zoals hout. Naast wit heb ik ook een beetje zwart in huis of een klein kleuraccent in een lampensnoer of notitieblok. Juist het contrast vind ik leuk en maakt het huis spannend. Mijn stijl is daarnaast een soort van praktisch. Geen planken en hoeken vol met spullen die afgestoft moeten worden. Dat past niet bij mij. Een lange eettafel met leuke stoelen daaromheen? Dan ben ik al klaar.Noem je mijn stijl dan ook minimalistisch?Is alles nieuw in huis?
Waardevolle en dure aankopen vind je niet in ons huis terug. Veel komt van Marktplaats of is zelf gemaakt. Dat maakt het voor ons waardevol. De deuren bij de eettafel hebben we in een container gevonden. De kunst is om door oude afgedankte spullen heen te kijken en ze een nieuw leven te geven. Pak de kwast en een emmer latex. Het resultaat is vaak zo mooi!

En waarom heb je voor je Instagram naam @binnen.bij.buitenhuis gekozen?
Begin Februari 2018 plaatste ik op mijn persoonlijke account een foto van onze slaapkamer. Ik kreeg daarop leuke reacties en mijn volgers aantal steeg. Dit herhaalde zich elke week. Totdat @huis_no.30 een spontane shoutout in haar feed plaatste van mijn account. Het was bizar hoe hard het volgersaantal toen omhoog ging. Vanaf dat moment ben ik dagelijks gaan posten. Omdat mijn account persoonlijk was, kreeg ik ook volgers vanuit mijn privé-omgeving. Zo voegde een oud-werkgever mij toe. Ik realiseerde mij dat mijn account niet meer privé was en heb daarom mijn account de naam @binnen.bij.binnenhuis gegeven. Overigens met hulp van mijn volgers. Hoe leuk!Wat is je grootste miskoop geweest?
Een jaar geleden had ik een game ruimte voor mijn jongens gemaakt. Het leek mij ideaal om daarin grote zitzakken te zetten. Toen ik thuiskwam kwam ik erachter dat zitzakken echt enorm groot zijn. Te groot voor de gamehoek die ik gemaakt had. Vol frustratie heb ik de zitzakken in de kast gepropt. Met het gevolg… een groot gapend gat in de stof door de scherpe hoek van de kastdeur. En een kamer vol witte statische korreltjes.

Heb je ooit een blunder gehad door bijvoorbeeld een verkeerde kleur te kiezen of een meubelstuk te kopen?
Ha ha, als ik daaraan terugdenk besef ik ook weer hoe de tijd jezelf verandert. Toen ik ging trouwen heb ik een bezoek aan verschillende woonwinkels in Arnhem gebracht. Ik was dolblij met twee lampenpoten. Afkomstig van een oude balustrade. Mijn aanstaande man was alleen minder blij toen ik thuiskwam. De lampenpoten waren € 200 per stuk. Inmiddels kan ik lampenpoten zelf maken en besef ik dat mooi en uniek zeker niet duur hoeft te zijn.En waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?
Euh… nergens voor eigenlijk.

Zag je allereerste huis/interieur er ook uit zoals nu?
Het huis begon met donkergrijze muren in de kleur antraciet. Ook de bank was donkergrijs. Na zes jaar is de plek van de meubels nauwelijks veranderd. Maar donkere kleuren vind je niet meer terug in ons huis. Langzaamaan heb ik de laatste jaren alles wit gemaakt. Als ik voor de zoveelste keer met verfkleding op het schoolplein sta, zeg ik steeds: Ja, dit is het laatste! Nu kan er bijna niks meer wit. Maar ik heb ontdekt dat wit vergeelt. Dus de witkwast is en blijft voorlopig mijn grote vriend.Aan welke woontrend kun jij niet wennen?
De woontrend van veel planten in huis. Ik vind bij anderen planten heel mooi staan. En regelmatig kom ik met kleine plantjes thuis (want ja, ik wil het ook proberen). Toch houden planten het hier in huis niet lang vol en groeien ze bij mij in de schuur verder. De basis wit, witter, witst is de trend die ik het langste volhoud.

Je Instragram foto’s, maak je die met mobiel of met een professionele camera?
Alle foto’s maak ik met mijn Iphone 6. Ik heb deze telefoon niet gekocht om foto’s te maken. Het was toeval dat ik een foto maakte en die op Instagram plaatste. Niet wetende dat het een hobby zou worden die veel mensen waardeerden. Op mijn verlanglijstje staat daarom inmiddels een Iphone met een betere camera. Dus als iemand nog tips heeft?!


Wat staat er op je verlanglijstje?
Tja, uiteraard een telefoon met een betere camera. Voor het bewerken van de foto’s is de kwaliteit van de foto’s net te laag bij de Iphone 6. Daarnaast heb ik heel veel dingen op mijn verlanglijstje staan voor in mijn huis. Zodra ik een woonblad lees of foto’s zie op Instagram, krijg ik weer ideeën. Ik zou graag een moderne S-chair aan mijn eettafel willen. En een nieuw vloerkleed bij mijn zitbank. Maar mijn allergrootste wens is toch wel een witte vloer in mijn huis.

Wil je hier blijven wonen of toch ooit nog eens verhuizen?
Ik zou wel willen verhuizen naar de stad. De geluiden van de stad om je heen en vooral winkels op loopafstand mis ik hier. Maar ik besef ook dat de plek waar wij wonen een cadeautje op zich is. Ik ben daar uiteraard heel gelukkig mee. Verhuizen is voor ons geen optie. De boerderij is van generatie naar generatie gegaan. Verkopen zal pas aan de orde zijn als één van onze kinderen het overneemt.

Waar doe jij je inspiratie op of wat is je inspiratiebron?
Ik ben dol op Instagram, Pinterest en de woonbladen. Daar haal ik mijn inspiratie vandaan. Ook als ik in winkels loop krijg ik nieuwe inspiratie.


Zijn er door je Instagram account deuren voor je open gegaan, dat je zonder Instagram nooit gelukt was?
Ik zit nog maar drie maanden op Instagram. De hoeveelheid volgers is voor mij een complete verrassing. Elke dag word ik daar blij van. Vooral van hun enthousiaste reacties. Ik krijg al vragen of ik hun huis wil stylen. Ik weet niet wat Instagram mij gaat brengen. Op dit moment vooral plezier. Van jongs af aan was ik al bezig met styling, dus wie weet kan ik door Instagram ooit mijn werk hier van gaan maken.

Welk Instagram account volg jij met veel plezier?
Dat zijn toch wel de lichte accounts, zoals @huis_no.30, @mariekereintjes_, @anjawillemsen en @lauraschra. Maar ook de huizen van @odyvet, @frisze_blik en @patriciahenskenszijn favoriet van mij als het gaat om inspiratie voor mijn eigen huis.

Wat is je motto of droom?
Mijn motto is dat alles kan als je maar doorzet.

Wie zie jij graag in de volgende binnenkijker?
Ik zou graag @lauraschra willen zien of @huis_no.30.

Dankjewel Karin voor je binnenkijker. Wil je meer zien van haar prachtige huis? Volg haar dan op Instagram.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende binnenkijker!

Liefs,

X Joyce