Vandaag mogen we binnenkijken bij Kimberly, oftewel @homefreak.nl Prachtig is haar interieur die is te omschrijven als stoer, groen, industrieel en botanisch. Ken jij Kimberly al? Lees gauw verder om haar interieur te leren kennen én het gezicht achter haar Instagram en blog.

Hoi, vertel wie ben je?
Hoi, ik ben Kimberley Kuiper – Nelis, 28 jaar en wonend in Waalwijk (Brabant). Inmiddels al 12 jaar samen met mijn jeugdliefde Jim. We zijn nu ruim 4,5 jaar getrouwd en hebben twee kindjes gekregen: een zoon Jake (3 jaar) en een dochter Jackie (2 jaar). Ik werk parttime als online marketeer. Buiten interieur gerelateerde dingen heb ik vrij weinig hobby’s. Ik ben een echte huismus dus een avondje op de bank voor de tv vind ik helemaal niet zo’n straf.


Maar daarnaast is je passie dus wel interieur. Hoe is dit zo gekomen?
Vijf jaar geleden ben ik, vanuit het ouderlijk huis, gaan samenwonen met Jim. Inmiddels hebben we het huis flink gevuld met allerlei huisdieren en natuurlijk onze kindjes. Het was een nieuwbouwhuis dus we konden alles inrichten zoals we wilden. Best moeilijk als je nooit zelf een eigen huis hebt gehad. Onze smaak ligt echter heel dicht bij elkaar dus we kwamen al snel tot een interieur. Inmiddels zijn onze smaken veranderd maar gelukkig vinden we nog steeds hetzelfde mooi dus echt compromissen hoeven we niet te stellen.


Ik noem ons interieur op dit moment graag industrieel met een botanische touch. Klinkt wel lekker, al zeg ik het zelf hihi. We houden van zwart en stoere materialen als leer en staal. Van kleuren ben ik helemaal niet (al vind ik het bij anderen altijd super mooi staan en ben ik er soms wel jaloers op). De enige kleur die bij ons in huis is toegestaan is groen. Veel groen. Ik houd van planten. Het liefste zoveel mogelijk. Ik heb helaas niet erg groene vingers dus ik moet met regelmaat weer een ritje naar het tuincentrum maken.


En hebben jullie destijds ook veel zelf gedaan in huis?

We hebben erg veel zelf gemaakt in huis. Jim is (gelukkig) iemand die erg handig is en ik heb nou eenmaal veel ideeën. Ik bedenk en hij voert uit. Soms is dit wel jammer want ik heb iets meer ideeën dan dat hij tijd heeft. Ik ben ook echt jaloers op al die mensen die elke maand hun muur in een andere kleur verven. Dat je gewoon iets wilt en het meteen doet. Het voordeel is wel dat Jim zijn eerlijke mening ook geeft. Gaten in de muur zijn bijvoorbeeld voor Jim echt een ergernis. Als ik zelf redelijk zou kunnen klussen hadden alle muren vol gezeten met gaten denk ik hihi. Jim heeft inmiddels de kinderbedden gemaakt, een bedtafel, een huisje voor de katten, een schoenenbak, een kapstok … en zo kan ik wel even doorgaan.Je schrijft daarnaast zelf ook blogs, doe je dit al lang en hoe is dit tot stand gekomen?
Ik heb altijd wel blogs geschreven maar nooit op mijn eigen blog. Ik heb daarom in Januari, dit jaar, besloten om gewoon eens een eigen blog te starten. De naam verzinnen vond ik wel lastig maar op een Maandagavond kwam hij ineens in me op: Homefreak.nl
Heb je huisdieren?

Jazeker. We hebben 2 britse korthaar katten (broer en zus) Fredje en Frommel. Ze zijn echt super lief. De kindjes kunnen echt letterlijk alles met ze doen. Ook hebben we een konijn in de tuin genaamd Edelachtbare. Dat krijg je als je een man een naam laat uitkiezen. Moet je je dus even voorstellen dat ik in de zomer roep (en alle buren het dus kunnen horen): ‘Edelachtbare, ga terug in je hok. ‘

Zijn er dingen in jullie huis wat je nog zou willen veranderen?
We hebben strakke wit gespoten muren. Maar daar zie je dus alles op. Met kinderen niet echt een aanrader! De volgende keer gewoon met het handje texen voor net dat beetje structuur op de muur.

Voor welk eten mogen we je s’nachts wakker maken?
M&M’s. Ik ben op dit moment aan het afkicken. Ik had echt een verslaving. Het liefste zou ik er mee ontbijten.

Liever een actieve Zondag of een lazy Sunday?
Actief in de zin van klussen in huis? Dan is het zeker een ja. Maar daar houd mijn actieve leven ook wel mee op. Ik heb echt een aversie tegen sport.

Wat is je favoriete kleur voor in huis?
Het is eigenlijk geen kleur maar zwart is veruit mijn favoriete kleur! Met een zwarte spuitbus heb ik zowat alle woonaccessoires al zwart geverfd.


Wat is je grootste miskoop geweest voor in je huis?
De vloerbedekking op de bovenverdieping. Hij is inmiddels ook al vervangen door een pvc laminaat. Ik dacht, het is lekker warm en zacht maar hoe onhygiënisch is vloerbedekking eigenlijk wel niet. Daarnaast hadden we een donkerbruine vloerbedekking. Dit maakte het boven erg donker en klein.

Heb je ooit een blunder gehad in je interieur?
Echt een blunder wil ik niet zeggen. Het is zo smaakgevoelig. Iedereen heeft een andere smaak en smaken veranderen ook nog eens. Als ik nu terugdenk aan ons interieur 5 jaar geleden dan was het hele huis een blunder hihi.

Zag je allereerste huis/interieur er ook uit zoals nu?
Nee, het was heel veilig ingericht. Niet verkeerd of lelijk maar gewoon een beetje saai. Inmiddels vind ik het echt leuk steeds meer “bijzondere” dingen in huis te hebben.

Wat staat er op je verlanglijstje dat je graag nog wil hebben voor in huis?
Genoeg. Mijn verlanglijstje blijft maar uitbreiden. We hebben 2 hoge kasten in onze woonkamer staan maar die zijn nog van het “saaie” interieur. Die wil ik ooit graag vervangen voor een stoere industriële kast. Evenals de tv-meubel.

Wil je hier blijven wonen of toch ooit nog eens verhuizen?
In principe wil ik hier wel blijven wonen maar mocht ik ooit een enorme geldprijs winnen dan sluit ik niet uit dat ik niet een oude boerderij zou kopen. Of een ander prachtig oud pand.

Aan welke trend kan jij maar niet wennen?
Er is eigenlijk vrij weinig waar ik niets mee heb. Zelf zou ik bepaalde dingen niet in mijn interieur willen maar dat wil niet zeggen dat ik het niet kan waarderen. Ik heb wel moeite met gordijnen die (in mijn ogen) te lang zijn en daardoor over de grond liggen. Dat heeft mijn moeder me denk ik een beetje aangepraat haha want ik moet zeggen dat ik het stiekem wel steeds mooier vind.


Wat is je levensmotto?
Genieten van alles. Lekker zweverig he?! Maar echt ik denk dat we dat tegenwoordig met zijn allen te weinig doen. We willen alleen maar beter en meer zijn en hebben maar ik denk dat heel veel mensen al super tevreden kunnen zijn met wat ze nu hebben.

Je woont samen, maar wie maakt de keuzes in jullie interieur?
Dat doen we echt samen. Ik moet zeggen dat Jim vaak ook betere keuzes maakt dan ik omdat ik vaak gewoon iets te graag wil hebben zonder dat ik er bijvoorbeeld een goede plek voor heb.

Waar doe jij je inspiratie op?
TV programma’s, VT-wonen magazine en natuurlijk Instagram.


Instagram of Facebook?
Zeker Instagram. Facebook zijn op dit moment alleen maar filmpjes en reclames. Op Instagram kan ik heerlijk binnenkijken bij andere interieurliefhebbers.

Zelf ben je actief op Instagram, heb je daardoor ook iemand ontmoet waar je een enorme klik mee hebt op Instagram?
Ik heb helaas nog niemand in het echt ontmoet maar er zijn wel echt een aantal vrouwen die echt super aardig zijn op Instagram en daarnaast hebben ze ook nog eens een prachtig interieur.

Heb je dingen waaraan jij je irriteert op Instagram of liever niet ziet?
Hoewel ik in het dagelijkse leven vrij veel klaag en zeur kan ik mij niet zo snel ergeren aan iets op Instagram. Het enige wat ik erg jammer vind is dat er veel instagrammers zijn die je volgen en je vervolgens weer unfollowen zodat ze zelf erg veel volgers hebben en weinig mensen volgen. Ik denk dan altijd: iedereen vind het toch leuk om gewaardeerd te worden. Volg dan in eerste instantie ook niet als je het niet interessant vind.


Welk instagrammer volg jij met veel plezier?
@Jellinadetmar is veruit mijn favoriet. Wat een lieve vrouw en wat een super gaaf interieur.

Wie wil je graag zien in de volgende binnenkijker?
Er zijn op Instagram nog veel accounts met veel te weinig volgers. Ze verdienen echt meer. @mooiibo is er bijvoorbeeld zeker één van.

Bedankt voor je verhaal Kimberly!
Wil je meer van haar te weten komen, neem dan snel een kijkje op haar Instagram of blog.

En jij weer bedankt voor het lezen, en tot de volgende binnenkijker!