Vandaag mogen we binnenkijken bij Laura Hijink. Een prachtige verbouwde boerderij waarbij de details nog aanwezig zijn. En Laura woont in dezelfde woonplaats als mij, in de Achterhoek dus. Op Instagram heet ze @Lauhij.

Laura, vertel eens over je interieur:
Wij wonen met ons gezin, bestaande uit mijn man Wim onze twee dochters, in een volledig verbouwde boerderij. Wij hebben het huis zo’n dertien jaar geleden gekocht en alles volledig aangepakt. Mijn man wist al van jongs af aan dat hij het huis van zijn opa en oma wilde kopen, en had door de jaren heen al wat plannen gemaakt hoe het huis moest worden. Een van zijn dromen was om een fide te maken in het bijgebouw (de oude varkensstal), onze huidige eetkamer. Samen hebben we met behulp van een aannemer jaren verbouwd tot wat het huis nu is.


Het interieur is door de jaren heen flink veranderd, waar we toen kozen voor grote donkere meubels, is alles nu toch wel vervangen voor kleinere en lichtere meubels. Met het interieur bezig zijn is ondertussen een grote hobby van mij, en steeds vaker wordt ik gevraagd om mensen met hun interieur te helpen, super leuk!


Onze eigen inrichting houd ik het liefste licht en rustig. De combinatie van oude en nieuwe dingen maakt het interieur net wat spannender. We hebben heerlijke grote ramen waardoor er veel daglicht naar binnen komt. Ik word daar altijd heel blij van. Als het te druk wordt in huis, wordt ik onrustig en ik haal dan vaak spul weg. De petrol blauwe muur geeft de woonkamer warmte, en ook al het groen geven de uitstraling aan het huis. En we zijn ook dolblij met alle kringloopvondsten die in huis te vinden zijn.Natuurlijk had ik nog een paar vragen voor Laura:

Wat is je grootste miskoop geweest?
Dat waren toch de veel te grote loveseats die we eerder hadden staan. Ze waren groot, donker en lomp.

Hoelang woon je hier al?
We wonen hier al dertien jaar. Vanaf dag één van de verbouwing wonen we in het huis. We hebben letterlijk, door het zand heen, door ons huis gelopen om naar het toilet te gaan.

Heb je ooit een blunder gehad door bijvoorbeeld een verkeerde kleur te kiezen of meubelstuk?
Toen ik bedacht om de muur naast de haard petrol blauw te verven, had ik eerst een andere kleur petrol blauw. Die kwam zo ons af. We deinsden er beide van achteruit. Twee dagen later zat de huidige kleur erop en die vind ik nog steeds prachtig!

Wie beslist er bij jullie over het interieur?
De grote dingen beslissen we samen, maar uiteindelijk ben ik diegene die elke keer wel weer wat verzint. Meestal houdt dat in dat Wim van alles mag maken.

Zag je allereerste huis/interieur er ook uit zoals nu?
Nee zeker niet. Ons eerste interieur was donker. Een grote donker grijze hoekbank, fuchsia kussentjes in de bank.. nu denk je; hoe heb ik ooit…

  

Wat staat er op je verlanglijstje?
Een andere keuken staat wel hoog op mijn verlanglijstje, deze wordt steeds slechter en de kleur wordt steeds geler.. 

Wil je hier blijven wonen of toch ooit nog eens verhuizen?
Wij blijven hier wonen!

Waar doe jij je inspiratie op?
Ik doe veel van inspiratie op door Instagram, maar ook Pinterest en de woonwinkels bezoeken geven mij veel inspiratie.

Heb je huisdieren?
Yes! Wij hebben een hele lieve eigenwijze dalmatiër; Pepper. Die heerlijk op gaat in het interieur.

Welk instagram account volg jij met veel plezier?
Op instagram volg ik veel accounts met veel plezier! @boerderij_1652 vind ik een fantastische feeds hebben. Maar namen als @just_mai_self____ en @enstijl volg ik ook graag.

Aan welke trend kan jij maar niet wennen?
Er is niet echt een specifiek trend waar ik niet aan kan wennen. Iets kan heel mooi zijn, maar vooral bij een ander..

Wat is je motto of droom?
Geniet van het leven en alle kleine dingen. We hebben zoveel meegemaakt het afgelopen jaar, daarom proberen we samen extra te genieten van alles, al is het nog zo klein.

Wie wil jij zien in de volgende binnenkijker?
Niet specifiek een bepaalde naam, maar juist de wat kleinere accounts.

Bedankt voor het delen van je verhaal Laura.
Wil jij ook eens binnenkijken in haar prachtige huis? Volg Laura dan op Instagram!