Vandaag weer een nieuwe binnenkijker. De eerste van 2018, en deze week bij Mariëtte, ook wel bekend op Instagram als @jet_home_and_life.

Vertel, wie ben je?
Ik ben Mariëtte IJzerman, 34 jaar en ik woon in een appartement in de buurt van Rotterdam. Ik woon daar met mijn twee dochtertjes. Lotte van 5 jaar en Sarah Lynn van 3 jaar oud. We zijn hier sinds Maart 2016 komen wonen.  Doordat ik moest verhuizen, had ik de mogelijkheid om een letterlijke nieuwe start te maken. Sinds die tijd raakte ik steeds meer verslaafd aan interieur. Ik werk 2 dagen in de week als secretaresse. Daarnaast zit ik als ontspanning ook op competitie bowlen. En uiteraard kun je mij veel op Instagram vinden!

En waar komt je liefde voor interieur vandaan?
Liefde voor interieur is me met de paplepel ingegoten. Gezelligheid in huis was het codewoord voor mijn jeugd. Het echte intensief bezig zijn met hoe mijn huisje eruit moet zien en welke kleuren en materialen ik gebruik is zo’n anderhalf jaar geleden gekomen. Na een zware tijd in m’n leven kreeg ik een appartementje toegewezen, waar ik samen met mij twee meisjes ben gaan wonen.

Hoe kun je je het beste je woonstijl omschrijven?
Mijn stijl voor die tijd was ontzettend landelijk en daar was ik ook erg blij mee toentertijd. Maar het nieuwe hoofdstuk in mijn leven moest er anders uit gaan zien. Zwart op de muur, stoere meubels en veel veranderingen. De houten vloer moest van landelijk grijs naar blackwash. Wat vond ik dat spannend, als het niet stond of als ik het niet mooi vond, moest ik opnieuw beginnen met een vreselijk grote klus. Gelukkig lukte hij perfect! De salontafel van twee oude pallets heb ik zelf gemaakt. Kan tegen een stootje en is flink stoer!

Heb je een pronkstuk in huis?
Pronkstuk in mijn woonkamer is wel de rode leren stoel, die ik van mijn opa en oma kreeg. Ik hou van dingen waar een verhaal achter zit, deze stoel was er altijd in mijn leven en in het mooie grote huis van mijn opa en oma waar ik, als ik er nu over nadenk, dolgraag had willen wonen!

Heb je naast zwart ook groen in huis? Zoals planten?
Het laatste half jaar is er ook veel ruimte binnen mijn interieur voor planten. Het is een kleine jungle aan het worden bij ons thuis.


En doe je veel zelf in huis zoals klussen? Of geef je het uit handen?
Ik ben eigenlijk altijd wel bezig in mijn huis, klussen, dingen veranderen en weer nieuwe dingen inpassen in onze redelijke kleine woonkamer. Vorige week heb ik mijn badkamer een make-over gegeven. Van gedateerd crèmekleurig veranderd in een strakke zwart met witte badkamer. Daar word ik zo ontzettend blij van! De keuken heb ik inmiddels ook aangepast. Wel budget-proof omdat ik in een huurhuis woon. Hij is klein en ik vond hem ontzettend lelijk. Ik wilde er ook gewoon niet vaak zijn, wat wel lastig is als je er moet afwassen, koken en de was doen. De deurtjes heb ik beplakt met witte hoogglans folie en de handgrepen heb ik zelf gemaakt van een zwarte riem. Ik ben nu veel blijer met m’n keuken en geef hem ook meer aandacht!

En er moet uiteraard voor de toekomst ook nog wat te wensen overblijven! Nieuwe ideeën borrelen op het moment van schrijven alweer in me op…
Doordat ik zo van interieur ben gaan houden geniet ik ook meer van mijn leven en huisje!

En hoe kom je tot rust ondanks de drukte?
De slaapkamer is echt een rustpunt voor mij. Daar ben ik graag, zelfs overdag als ik even een momentje voor mezelf nodig heb.

En wat is je grootste miskoop geweest?
Daar moet ik wel heel hard over nadenken… Ik moet eerlijk zeggen dat ik vrijwel altijd goed weet wat ik wil. Ik heb wel een keer twee krukjes gekocht die ik als nachtkastjes wilde gebruiken. Toen ik thuis kwam stond het voor geen meter bij mijn slaapkamer. Toch een paar dagen geprobeerd, maar snel de oude kastjes maar weer teruggezet. Nu hebben de krukjes een plekje in de woonkamer. Dus een miskoop voor de slaapkamer was het wel…

 Heb je ooit een blunder gehad door bijvoorbeeld een verkeerde kleur te kiezen?
In het huis waar ik nu woon heb ik geen blunder begaan. In het vorige huis wel. We hadden de logeerkamer blauw met wit geverfd. Dat was echt niet mooi. Gelukkig werd het daarna de babykamer en kon ik er een mooi kleurtje overheen verven!

Zag je allereerste huis/interieur er ook uit zoals nu?
Nee! Verre van dat! Mijn huis was heel landelijk ingericht met neutrale kleuren. En ook meubels in basiskleuren.

Wat staat er op je verlanglijstje waarvan je zegt dat wil ik ooit nog hebben?
Ooit wil ik nog wel eens een keer een ander bed. Maar ik zou niet weten wat voor een dat zou moeten worden, want op dit moment vergelijk ik alles nog met het bed wat ik nu heb…

Wil je hier blijven wonen of toch ooit nog eens verhuizen?
Zeker weten verhuizen! Met twee kleine kinderen op een flat is niet heel erg fijn. Ik hou zelf heel erg van buiten zijn en zeker in de zomer! Dus wij verhuizen ooit nog wel naar een eengezinswoning!


Waar doe jij je inspiratie op?
Ik kijk veel op Instagram. Soms zie ik daar dingen voorbij komen die ik ook in m’n huis wil of doe het net even wat anders.

Welk Instagram account volg jij met veel plezier?
Ik volg graag @dutchguy84 hij heeft echt een heel mooi huis en houdt ook van zwart!  Hij mist alleen soms een beetje groene vingers 😉 Ook volg ik @cowboykate_ met veel plezier! Ze heeft een heel groot huis met een donker interieur waar ook veel hysterie in terugkomt. Zoals bijvoorbeeld een opgezette pauw in huis…

Aan welke trend kan jij maar niet wennen?
Ik kan denk niet meer wennen aan hele lichte pasteltinten. In ieder geval niet in m’n woonkamer…. mijn dochter heeft namelijk wel een lichtroze kamer.

Wat is je motto of droom?
Mijn droom is dat ik ooit nog een keer een opleiding voor interieurstyling kan gaan doen. Mensen zeggen wel tegen me, volg je hart, maar in mijn situatie is dat praktisch gezien, niet zo makkelijk. Daarom blijft hij bovenaan m’n wishlist staan!

Heb je huisdieren?
Nee. Ik hou wel van dieren,  maar ik geniet er graag bij een ander van.

Wie zie jij graag in de volgende binnenkijker?
Ik zou graag een binnenkijker willen zien van @wonenmetkim

 Bedankt voor je verhaal Mariëtte en dat we mochten binnenkijken in je interieur.

 Wil je meer zien van Mariëtte? Volg haar dan op Instagram!