Vandaag weer een nieuwe binnenkijker, en deze week bij Mirelle. Ook wel bekend op Instagram als @bijmirel  Ik vind haar interieur prachtig. Een mooi, licht huis met stoere accenten. Lees gauw verder om haar beter te leren kennen.

Hoi hoi, vertel wie ben je?
Hoi, mijn naam is Mirelle, ik ben 43 jaar oud en 24 uur per week werkzaam als tandartsassistente in een hele leuke praktijk. Ik woon samen met mijn man Chris, dochter Mara ( 14) en zoon Thijn (12) in Oud Gastel. Een klein dorp vlakbij Breda. Ik ben graag aan het schuiven in huis, daarnaast sport ik ook graag. Ik doe aan zwemmen, fietsen en hardlopen, triathlon dus. Maar dan de korte afstanden.

Je woont dus in Oud Gastel, al lang?
We wonen sinds september 2013 in dit huis. Een tussenwoning met woonkamer  met open keuken, 3 slaapkamers op de eerste verdieping,  een badkamer en een ruime zolderkamer, waar Mara slaapt. De tuin is niet heel groot, maar we kunnen er heerlijk in loungen en eten.

En hebben jullie veel aan het huis gedaan?
Toen we dit huis kochten was de basis in principe goed, zoals de keuken, badkamer en wc. Er lag een mooie vloer beneden, en deze ligt er nog steeds. We hebben boven wel een verbouwing gedaan. Van 2 slaapkamers 1 gemaakt, zodat er een kantoor ontstond voor mijn man, en de zolder verbouwd tot een ruime slaapkamer. Verder van boven tot onder alle muren en kozijnen wit gemaakt, en lichte laminaatvloer boven.

Lichte kleuren dus, en volgens mij is dat ook wel de basis in je huis of niet?
Ik hou van LICHT. Daarom veel wit en hout in huis, met zwarte en grijze accenten. Zo hebben we een houten wand achter ons bed, en hangt de tv aan een sloophouten wand. Natuurlijk wil ik nog véél meer over Mirelle te weten komen. Dus stel ik haar nog een paar vragen voor.

Heb je nog huisdieren?
Huisdieren hebben we niet. We trekken er graag op uit, en gaan graag op vakantie. Dan zijn huisdieren niet handig.

En de keuze’s in huis, wie maakt of beslist dit uiteindelijk?
Wij kiezen samen onze interieur plannen, onze smaak is gelukkig hetzelfde.

En een droomhuis, heb je dat ook nog?
Ja, een droom is…toch dat kleine huisje op het platteland, knus en met een ruime tuin.


Welke motto staat je op het lijf geschreven?
Mijn motto is  “pluk de dag” Geniet want het kan zo anders zijn.

Zou je nu in jullie huis nog wat willen veranderen?
Stel dat we hier nog langer zouden blijven wonen, zou ik de keuken aan willen pakken. Andere greepjes, en de bovenkasten eraf en er stoere planken hangen.

Of heb je iets waarvan je nu zegt, had ik dat maar anders gedaan?
Er zijn geen dingen die ik achteraf anders zou willen doen in dit huis. Voor nu is het goed.Maar staat er nog wel wat op je verlanglijstje?
Op mijn verlanglijstje staat eigenlijk niet veel, misschien een comfortabelere bank voor aan onze eettafel. We zitten nu op een oude bierbank.

Dus er zijn wel verhuisplannen?
Ik hoop dat we volgend jaar een ander huis kunnen kopen. Mijn man werkt voor zichzelf, hij is voedingscoach, en werkt thuis. Er komen dus veel mensen over de vloer. Zijn kantoor is boven, en het zou fijn zijn als dit buitenshuis zou kunnen. Dus bijv. een garage die verbouwd zou kunnen worden tot praktijkruimte.

Leuke plannen dus voor in de toekomst. En heb je nu een trend waaraan je niet kunt wennen of gek vindt?
Bij mij moet een nieuwe trend altijd even “indalen”. Zo vond ik ineens al die planten in huis zo raar, en nu merk ik dat er hier steeds meer binnen komen.En je eigen inspiratie, waar vindt jij die?
Ik doe veel inspiratie op door in woonbladen te neuzen, Pinterest en natuurlijk Instagram.

En heb je, ondanks je mooie stijl, weleens een blunder gehad of een miskoop begaan?
Een miskoop heb ik eigenlijk nooit gehad, we zijn hier komen wonen met een mengeling van spullen van ons beiden. Inmiddels zijn deze allemaal vervangen door samen uitgezochte meubeltjes. En een blunder heb ik nooit gehad qua kleur, ik hou niet van kleur, dus altijd wit witter witst 😉

Hoe zag eigenlijk je aller eerste huis eruit?
Mijn allereerste huis zag er meer landelijker uit, dat het nu wat strakker is.

En op Instagram, heb jij accounts die je kunt aanraden of zelf met veel plezier volgt?
Ik volg graag lichte Instagram accounts, zoals @inspirationbylau en @anjawillemsen , @ mariekereintjes_ en @huis_no.30

De volgende binnenkijker, wie zou je daarin willen zien?
Daarin zou ik graag Astrid willen zien, van @huis_no.30

Dankjewel Mirelle voor je verhaal, antwoorden en natuurlijk je mooie foto’s.

Wil je meer zien van Mirelle? Volg haar dan op Instagram!

Bedankt voor het lezen, en tot de volgende binnenkijker!

Liefs, X Joyce