Vandaag mogen we binnenkijken bij het stoere interieur van Manon, oftwel @ourhome.degraaf Wat een prachtig, stoer interieur heeft zij. Daarom wil ik graag meer over haar én haar interieur te weten komen. Lees je mee om haar beter te leren kennen?

Hoi Manon, stel jezelf eens voor:
Hoi hoi, mijn naam is Manon de Graaf en ik ben 27 jaar. Ik werk in de horeca als bedrijfsleider van een mooi café en woon samen met mijn man Nafthaly in een mooi klein dorpje in Gelderland. Wij hebben 31 december 2016 de sleutel van onze huidige woning mogen ontvangen. Het huis waar we verliefd werden op de en-suite deuren en waar wij na een verbouwing van 3 maanden in konden trekken.

Je woont hier dus pas kort, hoe woonde je eerst?
Hiervoor woonde wij in een appartementje van zo’n 70 m2. Wat is het heerlijk om nu een huis te hebben met meerdere slaapkamers en verdiepingen ;-).

En heb je alles meegenomen uit je vorige huis of juist alles nieuw gekocht?
De grote meubels (eetkamertafel, bank, dressoir enz.) hadden we daar ook al. Ze komen alleen in dit huis veel beter tot hun recht. We hebben de badkamer en het toilet helemaal naar onze zin verbouwd en de rest van het huis helemaal geschilderd en opgeknapt. De meest zenuwslopende verandering van het huis was de vloer, we hebben de oude vloer laten schuren. Deze was oranje achtig en alle planken liepen bol. Ik wilde er graag zwarte verf overheen. De vloerspecialist verklaarde mij voor gek. Toch gedaan en angstig afgewacht en zo blij met het resultaat. En veel positieve reacties op mijn Instagram feed.

De vloer was klaar en naar wens, en toen?
Na de verbouwing mocht ik gaan inrichten!! Kleuren kiezen voor de muren en de meubels en accessoires gaan plaatsen… dit doe ik nog steeds iedere week opnieuw. We hebben alles zelf ingericht, we weten heel goed wat we mooi vinden ook al is dat niet één vaste stijl. En wat anders dan de meeste huizen die je tegen komt is dat onze woning overal vrij donker is gekleurd/ingericht.


En heb je ook een pronkstuk in jullie huis?
Het pronkstuk en de trots van onze woning is en blijft het dressoir wat in de woonkamer staat. Deze is ontworpen door mij opa Louis van Teeffelen, een zeer bekend meubelontwerper. Helaas heeft hij zelf niet mee mogen maken hoe groot zijn werk is geworden. Dit dressoir wilde ik altijd al hebben en kwam het op een dag tegen op marktplaats. Bod geplaatst en mocht hem dezelfde week nog ophalen. Binnenkort komt de website over zijn leven en zijn werk online, wanneer dit is zal nog op mijn instagram verschijnen.

En natuurlijk ben ik heel benieuwd naar nóg meer van Manon.

Heb je ooit een blunder gehad door bijvoorbeeld een verkeerde kleur te kiezen?
Nooit echt een blunder begaan. Wel hebben wij de slaapkamer muur in kalkverf. Deze met veel werk opgezet.. niet gelukt naar wens. Vervolgens de muur opnieuw gewit en weer over gedaan. Nu is hij naar wens

Wat is je grootste miskoop geweest?

Nooit echt een miskoop, wel af en toe accessoires gekocht welke al snel naar de logeerkamer of zolder gingen.

Wat staat er op je verlanglijstje dat je graag nog wil hebben voor in huis?
Wil je het allemaal weten? Vooral de plinten haha, we hebben op de bovenverdieping nog steeds geen plinten, omdat je er niet de hele dag tegen aan kijkt is dat iets wat langer blijft liggen.


Wil je hier blijven wonen of toch ooit nog eens verhuizen?
Ooit is het de droom te verhuizen. Naar een vrijstaande woning, een kleine boerderij die we nog moeten opknappen met een stukje grond erbij voor wat geitjes en alpaca’s.

Zag je allereerste huis/interieur er ook uit zoals nu?

De grote meubels waren allemaal wel hetzelfde maar met de accessoires en de kleuren op de muur was ik wat voorzichtig. Alles was nog witter en strakker.

Zijn er nu achteraf dingen die je anders had willen doen in je huis?

Nee ben met alles wel tevreden! Alleen heb ik al wel dat ik dingen weer wil veranderen. Zoals bijvoorbeeld het grote schilderij in de eetkamer. Een super spannende keuze maar goed uitgepakt. Nog steeds blij mee.. maar misschien niet voor 52 weken in het jaar ;).


Waar doe jij je inspiratie op?

Instagram is toch wel een grote inspiratie bron en Pinterest, daar is het allemaal begonnen! En gewoon ouderwets in de winkels rond snuffelen.

Heb je huisdieren?
Nee helaas nog niet, hopelijk een keer een hondje.

Wie maakt de keuzes in huis qua interieur/plannen?

Ik maak meestal de keuzes qua inrichten, Naf vind het ook belangrijk maar ken zijn smaak inmiddels wel dat ik weet of ik er mee thuis kan komen. En plannen.. qua verbouwen/opknappen dat laat ik aan Naf over 😉

Welk instagram account volg jij met veel plezier?
Dat zijn er meerdere, welke ik vooral heel fijn vind is die van @anne_kohnke. Ze is creatief, een natuurliefhebber en vooral een hele leuke meid.

Aan welke trend kan jij maar niet wennen?

Niet een specifieke trend, er zijn vooral stijlen waarbij ik denk; gaaf,maar zeker niet in mijn huis!

Wat is je motto of droom?

Black is my happy color!

Wie wil je graag zien in de volgende binnenkijker?
Het huis van Elske van @mijnhuisje. Een heel gaaf en mooi interieur! De stijl waar ik van hou!

Bedankt voor je mooie binnenkijker Manon!
Wil je nog meer zien van het mooie huis van Manon? Volg haar dan op Instagram als @ourhome.degraaf

Wil jij ook met je interieur in een binnenkijker? Neem dan contact met mij op!