Binnenkijken mogen we deze keer in het gave huis van Yesscia. Ook wel bekend op Instagram onder de naam @crooshouse. En wat een gave trap heeft ze. En die balken, ik ben verliefd. Lees gauw verder om meer te lezen over dit prachtige huis.

Vertel, wie ben je?
Ik ben Yessica, 29 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend Marlon in Rotterdam. In mijn dagelijks leven ben ik veel bezig met interieur, fotografie, mode, sporten en ik ben gek op lekker eten, het liefst de hele dag door. Ik ben een feestbeest maar nu ik ouder word komt de oma in mij wel steeds meer naar boven haha. Ik vind het heerlijk om thuis op de bank te hangen met vrienden. In de zomer ben ik op veel festivals te vinden. Verder ben ik verslaafd aan reizen en ga daarom ook het liefst zo vaak mogelijk op vakantie. In Oktober begin ik met een interieuropleiding en daarnaast ben ik nu op zoek naar een nieuwe creatieve baan in de interieurbranche.

En vertel eens wat over je huis:
Ik wilde heel graag een huis dat anders is dan andere huizen. Ik ben gek op hoge plafonds en open ruimtes met oude elementen. De combinatie van de hoogte, strakke witte muren, oude houten balken en de stalen trap met glazen overloop zorgden ervoor dat ik gelijk verliefd werd op dit huis. We zijn hier in Juli 2017 komen wonen en vanaf dag één heb ik me gelijk thuis gevoeld in dit huis. Toen wij hier kwamen wonen hebben we niet veel hoeven klussen want het huis was in grote lijnen af. We hebben wel wat muren veranderd om het meer eigen te maken en om meer contrast aan te brengen.

Hoe kun je het beste je interieur omschrijven?
Ik ben gek op stoere, speelse interieurs met een eigen verhaal. Ik houd van contrast, kleur, veel planten, persoonlijke accessoires (van reizen, dierbare familieleden), geometrische prints en vormen én vooral veel rust en overzicht in huis. Dit zie je ook terug in ons huis. Omdat ons vorige huis best klein was hadden we geen grote eettafel, deze moest en zou er dus komen in ons nieuwe huis. Ik wilde een boomstamtafel met mooie natuurlijke vormen, omdat ik echt van de natuur houd en zo een beetje de natuur naar binnen haal. Toen wij deze tafel zagen waren we gelijk verliefd. Het is wel een heel gedoe geweest om hem binnen te krijgen maar ik wilde echt geen andere tafel.


Verder zie je veel verschillende materialen terug in ons interieur zoals hout, staal, beton, glas en stoffen zoals velours. Ik vind het leuk om deze materialen te mixen, omdat dit zorgt voor een speels effect.

Betreft het klussen, veel zelf gedaan of veel uit handen gegeven?
Ik ben best handig en heb zeker geen hekel aan klussen. In mijn eerste huis heb ik alles zelf gedaan van de vloer tot het plafond. Toch vond ik het niet erg dat we in dit huis niet zoveel hoefden te doen. Mijn stijl is niet heel veel veranderd in de afgelopen jaren. Wel ben ik me steeds meer in interieur gaan verdiepen waardoor ik mijn stijl verder ontwikkeld heb.


En wat is je favoriete kleur voor in huis?
Ik ben dol op kleuren groen en grijs

Zag je allereerste huis/interieur er ook uit zoals nu?
Mijn eerste huis was ook stoer met witte muren, grijs, en hout alleen had ik toen steigerhouten meubels en nog niet zoveel planten in huis. Mijn eerste huis was ook erg klein waardoor ik veel minder mogelijkheden had. Het huis van mijn vriend waar we hiervoor hebben samengewoond was ook een stuk kleiner. In het huis waar we nu wonen kon ik eindelijk al mijn ideeën uitvoeren en de nieuwe ideeën blijven ook maar komen haha.

Wat is je grootste miskoop geweest voor in je huis?
Dat kan ik me zo even niet bedenken.

Heb je ooit een blunder gehad in je interieur? Vast wel maar ik kan nu even niets bedenken.

Voor welk eten mogen we je s’nachts wakker maken? 
Voor heel veel dingen haha maar ik ben vooral gek op Thais en Indonesisch.

In de weekenden, liever een actieve Zondag of toch een Lazy Sunday?
Dan kies ik voor de ‘lazy Sunday’.

Zelf ben je actief Op Instagram, kies je dan toch voor Instagram of Facebook?
Instagram! Lekker foto’s kijken en inspiratie opdoen. Facebook vind ik steeds minder leuk doordat daar veel zeikerds op zitten. Op Instagram is iedereen heel positief. 

Wat staat er op je verlanglijstje dat je graag nog wil hebben voor in huis?
Dat is een nieuwe bank.

Zijn er nu achteraf dingen die je anders had willen doen met de verbouwing?
Nee, we hebben het huis zo gekocht maar ik wil wel heel graag nog een dakterras en de badkamer had van mij wel wat groter gemogen.


Wil je hier blijven wonen of toch ooit nog eens verhuizen?
Ik ben in de afgelopen 4 jaar al 3 keer verhuisd dus de komende 10 jaar zit ik wel goed hier, haha. Maar we willen ooit wel groter gaan wonen.

Waar doe jij je inspiratie op?
Op Instagram, Pinterest en andere websites.

Heb je een guilty pleasure?
Ja het programma Temptation Island.

Heb je op Instagram ook iemand ontmoet waar je een enorme klik mee hebt?
Ik heb heel veel leuke, lieve mensen leren kennen via Instagram, iedereen is altijd zo positief. Maar ik heb nog niemand ‘in real life’ ontmoet.


Welk instagram account volg jij met veel plezier? 
Er zijn zoveel leuke accounts die ik volg! In de huizen van @lenzut en @jellinadetmar zou ik zo kunnen wonen.

Wat is je motto of droom? 
You never fail, until you stop trying.

Heb je ook huisdieren? 
Nee, ik ben er wel mee opgegroeid vanaf mijn geboorte tot ik uit huis ging. Ik ben een echte dierenvriend, op verjaardagen ben ik altijd met de dieren aan het knuffelen. Ik zou graag katten willen maar ik vind het niet handig omdat we vaak weg zijn. Gelukkig hebben mijn ouders, mijn zus en mijn broer allemaal katten waarmee ik regelmatig kan knuffelen.

Heb je dingen waaraan jij je irriteert op Instagram? (Dat je bijv. moe wordt van een bepaalde trend en iedereen dit doet, of shoutouts of noem maar op).
Ik irriteer me heel erg aan dat volg en ontvolg gedrag en aan mensen die volgers en likes kopen. Ik vind dat deze mensen zichzelf en anderen voor de gek houden. Als je goed bent in wat je doet dan komen de likes en volgers vanzelf.


Je woont samen, maar wie maakt de keuzes in jullie interieur? 
Ik heb alles uitgekozen maar wel met goedkeuring van Marlon. Gelukkig vinden wij precies dezelfde dingen leuk. Marlon heeft de mannen dingen zoals de TV, de geluidsinstallatie en de robotstofzuiger uitgekozen haha (waar ik trouwens ook heel blij mee ben)…

Wie wil je graag zien in de volgende binnenkijker?
Dat is het huis van @lenzut

Bedankt voor je verhaal en foto’s Yesscia, en bedankt dat we mochten binnenkijken in je interieur. Wil je meer van haar zien volg haar dan op Instagram.

Jij bedankt voor het lezen en graag tot de volgende binnenkijker!

Liefs, X Joyce