Gezellig dineren, de dag doornemen, ontbijten en lunchen. Nee dit doen wij niet in onze keuken. Dit gebeurd bij ons allemaal aan de eettafel. Wij brengen er elke dag aan door, zowieso tijdens het eten. Maar ik werk aan tafel, mijn vriend werkt aan tafel dus een plek die veel gebruik wordt. Iets wat altijd op onze ‘wishlist’ stond was een nieuw tafelblad. En het liefst een grote, robuuste boomstamtafel. In het kleurenpalet van ons huis worden voornamelijk wit en grijstinten gebruikt. Maar de combinatie met een lichte houtkleur komt deze steeds meer in het zicht.

Ooit heb ik zelf al eens een lowbudget eettafel gemaakt. Eentje van steigerhout en met een onderstel van een tuintafel. Het was opzich prima, oké niet super stevig maar we hadden een eettafel. Toen we pas geleden ons onderstel hadden verruild voor een stalen onderstel werd de wens voor een ander tafelblad nog groter. En zo begon onze zoektocht.

Veel afgezocht want ik had ook wel ‘ eisen’. Onder andere de maat, zoals de meeste wel weten hebben wij geen super grote woonkamer. Aan de tafel zou wel 4 á 6 stoelen moeten kunnen staan. Een lichte houtkleur, en het liefst gesneden vanuit een boomstam. Onze vorige tafel had dus een blad van steigerhout planken. Met als nadeel: Splinters en ongelijke planken. Hier vielen destijds veel kruimels tussen of je bleef weer eens ergens achter haken.

Dus onze robuuste boomstamtafel moest wel een glad blad hebben. En het liefst de houtnerven kunnen zien. Wat een eisen hé 😉 Via Instagram zag ik al tafels voorbij komen en ook via Facebook zag ik Woonloodz voorbij komen.

Ik heb contact met ze opgezocht en we hebben telefonisch alle wensen besproken. En ook het feit dat we alleen een blad zochten en geen gehele tafel. Dit was allemaal mogelijk.
Na prettig contact te hebben gehad met Woonloodz en mooie foto’s te hebben ontvangen, kwamen we bij het robuuste blad Ranveig uit. Dit moest hem worden!

De robuust eiken boomstamtafel RANVEIG heeft een prachtig natuurlijke boomstamglooiing aan de zijkanten. Ik vind dit zelf altijd mooi staan omdat dit niet de standaard afwerking heeft. En het blad wordt door hun eigen meubelmakers gemaakt uit dikke Nederlandse boomstammen.

Alleen zit voor ons Leeuwarden niet naast de deur dus deze werd bij ons thuis geleverd. Top service!! Goed verpakt dus uitpakken maar. Ofja, uitpakken maar, het is natuurlijk door z’n robuustheid een zwaar blad dus gelukkig hadden we goeie hulptroepen 😉 Aan de onderkant zaten nog 2 stalen strips bevestigd voor de versteviging. Onze stalen U-Leg eronder en de tafel staat!En is het geen plaatje? We zijn er mega tevreden over en ook over de keus. Toch altijd een beetje spannend als je de tafel niet eerst gezien hebt. Maar door de hulp en advies is deze helemaal naar onze wens. En geen kruimels meer die door de groeven vallen en splinters in onze vingers.Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Zijn jullie al bekend met Woonloodz? Hou ze goed in de gaten want wie weet komt er binnenkort wel een leuke actie voorbij 😉

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Liefs, X Joyce

( ** Deze blog is in samenwerking met Woonloodz, en bevat een eerlijke product review. )