Brabantia, een merknaam dat in Nederland toch wel een begrip is. Ik ken het merk al jaren, mede door mijn moeder en oma. En de mensen die mij kennen weten dat ik van het opruimen ben. Vooral met het voorjaar mag een grote schoonmaak beurt ook niet ontkomen. Maar ook wassen is iets wat ik vaak doe.. Nee je dacht natuurlijk te lezen dat ik dat graag zou doen maar nee, helaas… Wel hou ik er van dat een wasje snel droog is, en buiten de was drogen is iets wat ik wél graag doe.

Toe aan een nieuwe
Met onze grote tuin is dat natuurlijk zeker mogelijk, en aangezien ik a.s zomer hier alweer 9 jaar woon en mijn droogmolen een tweedehandsje was, was een nieuwe droogmolen geen overbodige luxe. Toen Brabantia mij vroeg voor een nieuwe campagne, was ik stiekem best wel blij. Een droogmolen is natuurlijk niet te vergelijken met een nieuwe tv, maar als je al eens die vervelende was doet, wil je wel werken met producten die ook fatsoenlijk functioneren.


Droogmolen Lift-O-Matic
Yes, de Lift-O-Matic is de naam van m’n nieuwe droogmolen. Deze werd gelijk geleverd met een nieuwe metalen grondpin voor in het gras. Ook die was aan vernieuwing toe want onze vorige metaalpin zat zo schreef in het gras dat onze was soms bijna op de grond hing 😉
Het voordeel van deze droogmolen is dat je bij deze serieus geen last krijgt van je schouders wanneer je hem wil uitklappen. Dit gaat super soepel. Ook kun je deze afstellen op gewenste werkhoogte, namelijk van 129cm tot 187cm, ideaal voor kleine én grote mensen. Of voor weinig of veel wasjes, dat laatste is hier vaak wel het geval.


Ideale werkhoogte
Je kunt hem dus helemaal uitklappen naar boven, dan zit die op 187cm, en heb je super strakke lijnen. Je kunt ook je draden laten zakken tot 129 cm, dit is bijvoorbeeld handig wanneer je spullen op je droogmolen wil leggen om te drogen, denk hierbij aan kussens of bijvoorbeeld je dekbed. Voordeel is dat je er nu makkelijk bij kunt, het blijft liggen en lijnen blijven super strak. Hoe handig? Ik heb zelfs grote lakens en verduisterende gordijnen gewassen en gedroogd. Normaal als dit nat uit de wasmachine komt weegt dit best wel wat, maar de draden bleven alsnog strak.


Kledinghangers
Jullie hebben ook vast weleens kleding die je aan een hanger wil luchten aan je droogmolen. Voorheen deed ik altijd een wasknijper aan de klerenhanger maar deze vloog er nog weleens af met een stevige wind… Aii.. Zonde als je witte blouse ineens ergens in de tuin ligt. De Lift-O-Matic heeft aan alle uiteinde van de armen gaten waar je je kledinghanger door kan steken. Zo blijft deze stevig zitten en hoef je niet in de weer met wasknijpers.

Beschermhoes
De droogmolen wordt standaard geleverd met een Brabantia beschermhoes. In de kleur groen, naja aangezien de meesten vast wel een beetje groen in de tuin hebben matcht dit best wel. Enige nadeel vond ik dat het afdek putje van de grondpin rood is, deze valt wel op tussen je groene grasmat 😉 Je kunt hem nog wel aan je wasdraad klikken, hiervoor zit een speciale inkeping in het afdekdekseltje.


Draden
De draden van deze Brabantia droogmolen hebben een lengte van 50 meter. M’n vorige droogmolen had een optie dat zodra ik de droogmolen inklapte, ook de draden in de droogmolen werden terug getrokken. Dat heeft deze niet. Ik vind dat niet erg want ik zet hem áltijd binnen neer zodat deze droog staat. Wil je dit niet? Dan heb je natuurlijk de meegeleverde hoes wie je droogmolen van regen beschermt.Conclusie
Mijn mening tot nu toe is dat ik erg tevreden ben. Ten eerste omdat de grondpin weer recht in de grond zit dus m’n droogmolen ook echt weer recht staat. De droogmolen is gemakkelijk rond te draaien, het in- en uitklappen gaat soepel en ik vind de kleerhanger optie erg goed bedacht. Qua lengte is deze iets langer dan m’n vorige droogmolen dus dat is het enige waar ik aan moet wennen. Maar al met al een droogmolen waar ik veel plezier en gemak van beleef tijdens de (vervelende) wasjes. Maar met deze droogmolen wordt het hopelijk minder vervelend 😉

Enjoy doing the laundry!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!
Liefs, X Joyce

* ( Deze blog is geschreven in samenwerking met Brabantia. De geschreven blog is een eerlijk review en mening. )