Iets wat altijd nog op m’n ( te lange ) wishlist stond is ander behang. De muur achter de bank was misschien al wel 2 jaar een doorn in m’n oog. Het vorige behang zit al sinds 2010 op de muur dus was aan het verkleuren. Ondertussen had ik het al eens wit geschilderd, en een lambrisering aangebracht. Dit was tijdelijk leuk maar er ontbrak ‘iets’… Ik wou namelijk een stoere betonlook!

Onze brickwall in de woonkamer is een muur waarmee ik altijd nog super blij mee ben én complimenten over krijg. En ik wist, áls ik nieuw behang ga aanbrengen dan wil ik deze weer van Rebelwalls. De vorige keer had ik een prettige samenwerking met hun en wat ik me vooral herinner is dat het aanbrengen super simpel was. Je krijgt je behang al op maat. Je hoeft alleen nog de rollen te knippen, en het is al aangegeven welke rol het is en in welke volgorde je moet plakken. Alles is dus al uitgemeten, jij hoeft alleen nog even over de stippellijn te knippen en beginnen maar.

Beton look
Aangezien onze brickwall door het motief best druk is, wou ik de andere muur wat rustiger. Qua motief en ook de kleur wou ik rustig hebben. Wit wou ik niet maar mijn voorkeur ging uit naar een lichte kleur, met name een grijstint. Namens Rebelwalls mocht ik weer een mooi behang uitzoeken op hun website. Tussen de honderden behangsoorten had ik inmiddels een selectie gemaakt van 4 stuks. Nog even de mening van de man des huizes vragen, en hij koos mijn favoriet. Die keuze was snel gemaakt dus. Hieronder zie je het behang zoals op de website staat afgebeeld.

We kozen samen voor deze beton look, oftewel de ‘Fresco wall’.  Een lichtgrijze betonlook met wit gemengd, precies de kleuren die in ons interieur voorkomen. De Fresco Wall is behang  van ongelijke kalkverf, maar tegelijkertijd zacht en stoer. Tevens is dit behang ook in een donkere kleur te verkrijgen wat sprekend op een geverfde kalk muur lijkt, dit is de Fresco Wall Blue. 


Behangen maar!
Het oude behang had ik er al afgehaald. En dit zou de eerste keer behangen worden voor mij. Super spannend natuurlijk.. Gelukkig is het een rechte wand met 2 stopcontacten dus geen gekke hoeken of iets.. We kregen 2 rollen geleverd en ik ben eerst van de rollen alle banen gaan knippen. Rebelwalls heeft de banen al gedrukt en ik hoefde alleen maar over de stippellijn te knippen. Eitje!

Voordeel is doordat alles is uitgemeten dat je patroon bij elke behang weer perfect uitkomt. Echt handig dus. De behanglijm wordt er standaard bijgeleverd. Kwestie van de muur insmeren en je behang direct op de muur plakken. Geen gedoe ( zoals vroeger bijvoorbeeld ) dat je een behangtafel moet regelen en eerst al je behang moet insmeren of zelfs laten inwerken met de lijm erop.

Het behangen viel me super mee. M’n vriend hielp wel mee door tussendoor alles aan te geven, werkt net wat sneller. De eerste baan was even uitvogelen of deze echt 100% goed was, anders zouden alle banen de mist in gaan. Maar met een goed begin was de rest het halve werk. En goed gereedschap is ook belangrijk natuurlijk!

Eindresultaat
En tadaa… Wat zijn we blij met het behang en vooral de betonlook! Meteen ook een heel ander effect in huis. Wat zo’n behang al een verschil kan maken zeg! Ook de meubels komen heel anders uit nu en de houten accessoires vind ik voor de muur nog mooier uitkomen!

Wij zijn super tevreden. Sowieso vind ik dat Rebelwalls enorme keuze heeft qua behang en hun website helpt je enorm daarbij. En doordat je de juiste maten doorgeeft via de webshop is al het meetwerk al voor jou gedaan. Hoe handig? Dus m’n vriend en ik zijn super tevreden. En zo zie je maar, betreft behangen hebben we beide 2 linkerhanden, maar met dit behang is het dus een eitje! Hieronder een paar foto’s van het resultaat!

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat je me het weten?

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Liefs, X Joyce

* ( Deze blog is geschreven in samenwerking met Rebelwalls. )