Vintage koffers kom ik steeds vaker tegen in allerlei leuke retro printjes. Echter is de kleur en printjes in mijn woonkamer nu niet echt vintage of retro. Vintage koffers worden ook steeds vaker gebruikt in huis als decoratie accessoire. Maar hoe geef je die vintage koffers nu een moderne twist? Ik vertel je hoe ik ze in een nieuwe jasje heb gestoken.

Vintage koffer
Nu moet je eerst natuurlijk zo’n koffer hebben. Misschien nog wel op je zolder, of bij opa en oma op zolder? Bij mij had niemand helaas zo’n koffer in de familie dus ik ging op zoek bij de Kringloop. Genoeg koffers zoals een laptopkoffer of kinder koffer. Of in stof, maar voor mijn DIY-projectje moest deze van leer zijn. Pech dus!

Uiteindelijk ben ik op Marktplaats gaan zoeken, alleen vroegen sommige mensen de hoofdprijs. Mijn voorkeur was dat ik er 2 wou hebben, dus het liefste bij één persoon. En na een paar avondjes zoeken vond ik 2 leren koffers bij één koper. Ik vond 2 koffers bij 1 aanbieder. Ideaal i.v.m de verzendkosten, en ze zagen er op de foto nog goed uit. Eindelijk betaalde ik voor de 2 koffers € 25,= inclusief verzendkosten.


Verf
Het idee wat ik had vond ik op Instagram bij Anne van @xoxoannshome. Toen ik dit zag dacht ik wauw, hoe tof is dit? Ik stuurde haar een privé berichtje en ze gaf aan dat ze haar koffers geschilderd had met krijtverf, met als voordeel dat krijtverf ook nog eens super mooi dekt. Het is dus wel makkelijk dat de koffers van (nep) leer zijn i.p.v stof, maar hij mag best beschadigd zijn want je gaat het toch over schilderen.

De verf die ik gekozen heb vond ik bij de Gamma. Ik ging voor een witte (181) en licht grijze (034) kleur. Twee kleine potjes met extra matte krijtverf, en 2 verschillende kleuren. De potjes kostte per stuk dacht ik € 2,99.


Let’ go
Allereerst heb ik de koffers even schoongemaakt met een doekje en een sopje. Even het stof eraf en eventuele vuil. Ik besloot ook alle gespen en sluitingen mee te verven dus ik hoefde niks af te plakken. Dus eigenlijk kon ik direct beginnen. Ik heb alles met een kwast gedaan. Omdat de koffer van cognac kleur was en ik het 100% dekkend wou hebben, besloot ik 2 lagen aan te brengen. De eerste laag heb ik dunnetjes aangebracht, en ook alle stiknaden e.d. heb ik meegeverfd. Op de foto zie je de 1e verflaag.


Nadat de 1e laag droog was, bracht ik nog een laag aan. Nu dekte het perfect en was het één egale kleur. Dit heb ik bij beide koffers zo gedaan. Eigenlijk heb ik nog nooit echt wat met krijtverf gedaan, maar het dekte heel goed. Ik denk als je de 1e laag dun aanbrengt het ook al dekkend was geweest. En trouwens het potje verf wat ik gekocht had was ook precies genoeg om elke koffer 2x mee te verven. Ohja, en krijtverf droogt best snel, ook altijd handig 🙂


Eindresultaat
Yes, helemaal naar wens. Beide koffers zijn mooi dekkend geverfd, 2 verschillende kleuren die helemaal hier in huis passen. En ze gaan een mooi plekje krijgen op de lockerkast!


Dus nu allemaal op zoek naar oude koffers 😉 En natuurlijk hoor ik graag wat jullie ervan vinden!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Liefs, X Joyce

Meer DIY- blogs:
– Maak je eigen low-budget eettafel
– Maak je eigen handdoek haken