Wat heeft elke keuken nodig, maar hebben we het liefst uit het zicht? Juist, die handdoek haakjes. Ook al worden ze qua vormgeving steeds mooier en moderner, ik vond het altijd maar een lelijk gezicht. Al hing ik de leukste handdoeken en/of theedoeken op, het was voor mij altijd een ‘no-go’. Als ik een foto maakte van m’n keuken haalde ik ze ook gauw weg. Niemand wil toch die lelijke haakjes zien met die verkreukelde doeken? Todat ik zelf op een idee kwam, een DIY!

En zo kwam ik dus vorige week op een idee. Ik scrollde door Instagram en zag mooie handdoek ringen staan van hout. Het leken net van die ouderwetse. gebruikte turn ringen. Prijs: € 75,=… Koekoek dacht ik, dat wordt hem dus niet. Ook zocht ik op Google en Marktplaats, en kwam dan alleen bij nieuwe turnringen uit. Of met touw eraan, ook leuk maar niet wat ík zocht.

Maar waarom kon ik dat idee zelf niet namaken met een DIY? Zo gezegd, zo gedaan.. Het idee zat helemaal in m’n hoofd, en het was weer eens Zondag dus alles was gesloten. Maar een paar dagen verder stond ik toch in de winkel. Ik besloot niet voor touw te gaan zoals normaal bij turnringen, maar voor cognac leer. Ik wou een breed stuk leer dus besloot dit te maken van 2 leren riemen. Bij een hobbywinkel kocht ik 2 houten ringen en ik kon aan de slag.

Wat heb je nodig?:
– 2 leren riemen, 85 inch ( Action, € 4.99 per stuk)
– 2 houten ringen Ø 115mm ( Hobbywinkel, € 2,20 per stuk) of online.
– Een boormachine
– 2 pluggen
– 2 schroeven

Do it yourself (DIY):
Bepaal hoe lang je de riem wil hebben. Ik heb hem dubbel gedaan maar je kunt natuurlijk ook de riem in de hele lengte aan de muur ophangen, en dan de ringen helemaal onderaan hangen.
Ik heb hem dubbel gedaan met onderaan de gesp van de riem. Hier heb ik dus ook de houten ringen aan gehangen. Bepaal op de muur hoe hoog je de riemen wil hebben hangen. Boor een gat in je muur, en plaats hierin een plug. Boor in je riem alvast een klein gaatje voor, zo kom je straks sneller met je schroef door je leren riem.
Heb je het gaatje in de riem geboord? Boor dan je riem mét je schroef erin vast in de muur. Hang je handdoek en/of theedoek door je houten ring en klaar!!
      
Je kunt ook eventueel de houten ring weghalen en je handdoek/theedoek alleen door je riem heen hangen!

Ik ben er blij mee en het is net even wat anders, en iets wat je zelden ziet.

Vind jij het ook mooi geworden en passen in de keuken? Ja? Laat dan een reactie achter 🙂

Bedankt weer voor het lezen. En tot de volgende keer!

Liefs, X Joyce