Wanneer ik weer in een verander bui en wéér eens iets in m’n hoofd heb zitten, moet dit natuurlijk direct gebeuren. Door het verschuiven in de woonkamer van de eettafel, wou ik ook de mand van Flubber verplaatsen. Deze was tijdelijks verplaatst van plek omdat de kerstboom er nu staat.

Maar ik wou een wat stoerdere mand. Het mandje van hout is nog goed, maar zo ‘basic’. Hij was al wit, maar had hem van de week alweer opnieuw wit gemaakt. En omdat de mand best groot is, is het een drama om het even te verschuiven. Dus kwam ik op het idee om er wieltjes onder te doen.
Ik kocht 4 wieltjes bij de Action, 2 met een rem erop, en 2 zonder rem. En zo begon ik aan dit simpele DIY-projectje, “pimp je hondenmand”.

En hoe simpel kan het zijn, boor de 4 wieltjes vast aan de onderkant van je mand en klaar is kees. Nu kun je het alle kanten op rollen door je huis en het staat net even anders. Wel eraan denken dat je de rem erop zit, anders springt je viervoeter in de mand en rollen ze weg 😉

Maar toch vond ik de mand nog té simpel. Uiteindelijk kwam ik op het idee dat ik in mijn kledingkast nog oude riemen had liggen die ik eigenlijk nooit meer gebruik. Ik kwam toen mijn cognac-kleurige riem tegen.

Mijn vader hielp me hiermee en we kwamen samen op het idee om handvaten te maken aan de mand. En dit juist met rondje bevestigingsplaatje te monteren voor een stoer effect. We hebben de riem opgemeten en gaatjes voorgeboord in de riem. Twee schroefjes erdoor en klaar 🙂


Ik heb dit aan beide kanten van de mand gedaan. Let wel op dat je schroefjes niet te lang zijn, vervelend als je hond/kat zich hieraan prikt.

En zie je hoe blij Flubber hiermee is?


En heb je nog een stukje riem over? Je kunt er ook andere dingen in huis mee stylen. Ik maakte van een rest stukje een kleine handvat voor op m’n boomstammetje!

En je kunt nog veel meer leuke dingen doen met een (oude) riem. Lees hier ook eens mijn blogpost over hoe je hiermee handdoeken mee kunt ophangen.

Veel succes ermee!

Liefs,
X Joyce