We kunnen nu toch wel zeggen dat de zomer écht is aangebroken. Heerlijke temperaturen dus ook lange zomerse avonden. Zelf kan ik me dan uren vermaken in de tuin, met een lekker drankje, een serie, een boek of gewoon even helemaal niks. Het liefst lig ik dan languit en relaxed onderuit gezakt. Aangezien ik in het voorjaar de loungeset verkocht had, en de nieuwe nog in de maak is, moest ik even creatief zijn. En zo kwam ik op het idee om een daybed te maken.

En het is eigenlijk super simpel én goedkoop. Zelf had ik nog het oude tafelblad, deze stond al een tijd in de opslag omdat er inmiddels een nieuw tafelblad is. Deze wou ik eerst neerleggen onder de overkapping en als lage tafel gebruiken, maar met een blad van 180cm was dit niet heel handig. Ik schoof deze dus richting de houten wand van de overkapping. En zo ontstond het idee voor een daybed. Nadeel was alleen dat je het blad nu niet even 1,2,3 zou verplaatsen.

Wieltjes
Zo bedacht ik me dat met wieltjes eronder je het makkelijker kunt verplaatsen, en hij zou ook iets van de grond afkomen. Zo kocht ik dus bij de Action 4 zwenkwieltjes, 2 mét een rem en 2 zonder rem. Ze kosten tussen de € 1,50 en € 1.90 per stuk. Nog geen 8 euro dus voor 4 stuks 🙂

Deze heb ik dus eronder gemonteerd. Onder het tafelblad zaten al dwarsbalken ter versteviging van het oude tafelblad, daar heb ik dus de wieltjes op geschroefd. Super simpel. Vervolgens een kwestie van je blad omdraaien en daar is je daybed al 🙂 Er zaten nog wat losse spijkertjes in, deze zijn verwijderd, hij is afgestoft en nu kan het leukste beginnen, namelijk de styling.En kijk eens, een heerlijk plekje in de avondzon of overdag in de schaduw! Ik heb er kussens, plaids en vachtjes opgelegd om hier uren heerlijk te liggen. Je kunt hier zelf je aanvulling aan geven hoe je je daybed wil stijlen. Flubber geniet er ook volop van! 🙂
Je kunt natuurlijk ook een achterkant maken ter versteviging met een paar balkjes, maar dit werkt prima tegen een muur of een schutting! Je kunt je daybed dus maken van een oude plank, of plaat of als je nog hout over hebt.
Heb je nog geen blad? Ik heb ooit eens een blog geschreven hoe destijds dit blad en tafel tot stand is gekomen, wil je deze nog lezen? Klik dan even hier!

Bedankt voor het lezen en ik wens jullie een fantastische zomer toe!

Liefs, X Joyce