Onlangs heb ik mijn woonkamer veranderd zoals velen vast gemerkt en gezien hebben. Daardoor is de woonkamer nu gespiegeld en staat de eettafel aan de andere kant van onze woonkamer. Dus dan moet er uiteraad ook veranderd worden in verlichting, ik ging op zoek naar een nieuwe wandlamp.

De eettafel staat nu tegen de brickwall muur, en de lockerkast aan de andere muur. Aangezien onze eettafel eerst op die plek stond, hing daar ook onze eettafel lamp En daar zit natuurlijk ook onze lichtpunt in het plafond. De oude lamp heb ik na het veranderen nog even laten hangen met als gevolg dat we continu tegenaan liepen 😉  Hieronder zie je de oude situatie nog.


Wandlamp
Mijn voorkeur voor de nieuwe lamp was een wandlamp. De indeling bevalt goed zo, maar wou ik op deze nieuwe plek een hanglamp hangen, moesten we wéér het elektra veranderen en dat betekend weer een extra gaatje in het plafond. En tegenwoordig zijn er super leuke wandlampen dus waarom niet proberen? Alleen wou ik er eentje met een knikarm / scharnierarm. Omdat ik het voor overdag mooier vind dat die wat dichter op de muur zit als schemerlampje, maar wanneer we gaan eten je hem kunt uitklappen en deze de eettafel goed verlicht.

Zoektocht
Ook mijn ‘ eisenlijstje ‘ bracht een zoektocht met zich mee. Onze eettafel is 180 cm lang dus mijn voorkeur was dat wanneer je de wandlamp uitklapt deze wel tussen de 70cm en 90cm lang zou zijn. Velen gingen maar tot 50/60cm. Een andere wandlamp die ik gezien had was belachelijk duur. Ik heb niks tegen dure prijzen maar ik kan heel snel op iets uitgekeken zijn dus vind dan zo’n dure prijs betalen zonde. ( Onze vorige lamp heeft 7 weken gehangen, vandaar… ). De kleur moest antraciet of zwart zijn. Op Aliepress zat bij sommige 2 á 4 weken levertijd, en ja, geduld heb ik niet 😉

Lumidem Davin
Uiteindelijk heb ik onze lamp gevonden via Directlampen.nl (#nospon). Deze heet de Lumidem Davin. Hij is er in het zwart te krijgen, maar ook in het groen, wit en grijs. Hij was afgeprijst naar € 59.95. Deze wandlamp is uit te klappen tot 80cm, ideale lengte dus voor boven onze eettafel. Hij hangt goed stevig, dus wanneer je hem helemaal uitgeklapt hebt gaat die niet doorhangen of buigen ( want dat las ik bij veel andere lampen wel).  Het verbuigen gaat wel wat zwaar maar volgens mij kun je op de knikpunten de boutjes iets losser draaien. Op de foto hieronder zie je hoe ik hem overdag heb, half ingeklapt dus.
Het is een niet-dimbare lamp met een e14 fitting, en er mag een lichtbron in van max. 40 watt. Op het kapje wat je op de muur bevestigd zit een aan/uit knopje, en er zit een lang snoer aan.


Op de foto hieronder heb ik hem bijna helemaal uitgeklapt, hij kan zelfs nog verder en dan reikt de lamp tot halverwege onze eettafel. Is het geen plaatje?

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Liefs, X Joyce

** ( Deze blog is niét gesponsord en geschreven naar eerlijke mening. )