Een goede nachtrust; erg belangrijk maar dit wordt vaak onderschat door veel mensen. Na een slechte nacht gooien we vaak de oorzaak op andere dingen, maar we leggen de link niet dat het ook weleens aan het matras kan liggen. Daarom mocht ik kennis maken met de matrassen van Eve sleep.

Ik heb zelf vaak uren slaap nodig om de volgende dag weer goed te functioneren, dus een goed matras is bij mij zeker van belang. Slapen doe ik graag op m’n buik, zij, rug.. Dusja, welk matras is dan geschikt? In samenwerking met Eve sleep mocht ik daarom een matras van hun uitproberen. Hoe leuk is dat? Maar ook; hoe slaapt dit? Want uiteindelijk is dat wat telt.

Unboxing
De matras kwam in een grote doos, deze was mega zwaar maar wel 10x handiger naar boven slepen dan een matras die al helemaal is uitgeklapt. Met ons vorige matras hebben we dit uitgeklapt en al naar boven moeten slepen, poeh wat een rot klusje. De grote Eve doos stond boven, klaar om uitgepakt te worden.


De handleiding hoe je het matras het beste uit de doos kon halen had ik al gezien online, dus het uitpakken kon beginnen…

Het uitpakken was een feestje, ik hoefde bijna niets te doen. Uit de doos halen, plastic eraf halen en hij klapte zelf al helemaal los. Hoe dit precies ging? Kijk hieronder het filmpje:

140 x 200 cm
Het matras is super stevig en een stuk hoger dan onze vorige. De maat die wij hebben is 140 x 200cm. Ik kan nu letterlijk uit bed stappen, zo hoog is het. Heerlijk.. We hebben eerste een halve dag het matras op bed laten liggen zodat deze goed in model kon komen nadat deze een reisje naar Winterswijk had gemaakt 🙂
Testen
We hebben 2 nachten erop geslapen, en de eerste nacht moest ik wel wennen. Het matras is een stuk steviger dan onze vorige dus ik moest hier even aan wennen. De eerste nacht draaide ik iets meer dan normaal ( volgens mijn vriend ;).. ) maar werd wel uitgerust wakker.


De 2e nacht sliep het al een stuk beter. Ik viel direct na een drukke dag in slaap, geen enkele keer wakker geworden en ondanks een korter nachtje werd ik écht uitgerust wakker. Vorig jaar sliep ik zo slecht dat tegenwoordig nachtjes van 6 uur al goeie nachten voor mij zijn. Dus vind een goed matras en een goede nachtrust super belangrijk. Vaak denken we licht over een goede nachtrust, maar ik merkte vorig jaar na weken nachten te hebben van 1.5 á 2 uur slaap, het je hele lichaam en functioneren beïnvloedt. Geen pretje dus!

Traagschuim
De matrassen van Eve worden gemaakt van traagschuim. Het voordeel van traagschuim is dat deze de druk gelijkmatig verdeelt, waardoor je een heerlijk comfortabel oppervlak hebt dat de fijnste ondersteuning biedt. Voorheen stond traagschuim bekend als ‘te warm’ en dat het zich niet genoeg aanpast aan het lichaam. De nieuwste generatie van Eve heeft daarom een nieuwe generatie traagschuim ontwikkeld, dat verkoelend werkt en meer veerkracht biedt. Dus ik ben hier ook heel benieuwd naar in de zomer.


Prijzen
Alle Eve matrassen worden gemaakt in Duitsland en zijn LGA gecertificeerd. Doordat Eve geen gebruik maakt van winkels en tussenpersonen maar alles online aanbiedt, kunnen ze ervoor zorgen dat alles tegen eerlijke prijzen wordt aangeboden. De prijzen van alle matrassen en maten kun je hier vinden.

100 dagen testen
Natuurlijk gaan we de komende weken en maanden nog meer kijken hoe het matras ons bevalt. Wat het leuke is van de matrassen en andere producten van Eve sleep, dat je het 100 dagen mag testen. Mocht je nu denken in die 100 dagen; dit is toch niet mijn matras, dan komen ze kosteloos weer je matras bij je thuis ophalen. En krijg je nog eens je volledige aankoopbedrag terug.

Meer informatie over de matrassen kun je uiteraad ook teruglezen op www.sleepeve.nl.


Accessoires

Naast matrassen verkopen ze nog meer. Je kunt er eigenlijk je hele bed aanschaffen. Ze verkopen bedden, kussen, toppers, dekbedden, spreien en nog veel meer. Ook verkopen ze beddengoed, zoals katoen en linnen. En ook aan de kleintjes wordt gedacht.

Conclusie
Een heerlijk matras dat écht lekker slaapt. En dat zeg ik niet gauw want ik klaag altijd snel over een matras als we op vakantie zijn of een overnachting in een hotel doorbrengen. Ook ben ik erg benieuwd hoe verkoelend het werkt in de zomer. Mocht ik uiteindelijk ontevreden zijn, zou ik dit ook netjes melden hier 😉

Maar voor nu, slaap lekker!

Liefs,
X Joyce

( * Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Eve Sleep. )