Al een tijdje zoek ik een nieuwe hanglamp voor boven de eettafel. Onze vorige zwarte lamp was ook nog wel goed maar je wil eens wat anders 😉 En nu zijn er tig hanglampen op de markt dus aan de hand van mijn ‘eisen’ lijstje ging ik op zoek.

Met de herfst en winterperiode hou ik van warme tinten in huis. Dat is ook steeds meer terug te zien in mijn interieur. De zwarte lamp vond ik niet meer passen, de kleur zwart heb ik bijna niet meer in de woonkamer, en door het staal had het een industriële look.

Welke lamp?
De kleur voor de nieuwe hanglamp mocht ook terug komen in huis, mijn voorkeur was dus een gouden lamp en / of lampenkap. Nu zag ik al wel heel veel lampen met meerdere lichtbronnen. Grote en bekende merken hebben deze, alleen die viel niet in mijn prijsklasse.

Tot ik op Black Friday zat te scrollen op de website van de Kwantum en deze hanglamp tegen kwam, de Zania. 


Hij had een gouden kleur en 6 fittingen waarmee je dus de ‘armen’ van de lamp alle kanten op kan laten kantelen. En hup meteen naar de winkel.  En gelukkig was die nog op voorraad. Mijn handige vader heeft dezelfde dag nog de lamp opgehangen, super handig!

Lampjes
Nu moest ik nog 6 lichtbronnen hebben met een grote E27 fitting. Ik koos voor 6 LED lampjes van Kwantum, deze waren 2 watt per lampje. Eenmaal thuis gaf dit enormmm veel licht en werkte niet met mijn dimmer ( ruis en knipperen). Teruggegaan naar de winkel en retour gedaan. Aangezien ik zelf in de verlichting heb gewerkt weet ik onderhand wel wat wel/niet mooi is, alleen de lampjes die ik wil hebben moet ik nog bestellen. Dus ik heb nu voor nood gloeilampjes van de Kwantum erin gedraaid. Kwantum noemt het nachtlampjes en ze zijn met mat glas en 10watt, á € 2,= per stuk. En ze werken ook nog met mijn dimmer dus voor nu is dit prima.

Eindresultaat
Ik ben enorm blij met de lamp, het geeft een mooi en speels effect. De prijs voor deze lamp is € 75,= dus een prima prijs. En de kleur van de lamp past veel beter bij de woonkamer qua kleur samenstelling aangezien ik steeds meer goud toevoeg in huis.


Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. En zie je trouwens de gedekte tafel? Hier schrijf ik binnenkort een blogje over! Deze is namelijk al beetje in de kerst thema 🙂

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Liefs, X Joyce