Het is voorjaar, de zon gaat weer schijnen en wat krijgen we dan? Juist, voorjaars kriebels. Ik heb er elk jaar last van want alles zal en moet dan weer fris en nieuw zijn, opruim buien, noem maar op. En mede daardoor krijg ik ook weer drang om nieuwe plantjes te plaatsen in de tuin. En dat kan nu allemaal met Plantenmatch.

Nou en dat laatste is allemaal leuk en aardig, maar dat gesleep met die dingen, nee dan haak ik al af. Nu we sinds vorig jaar onze tuin hebben aangepakt hebben we geen ruimte meer om losse plantjes te potten in de grond. Nu, achteraf gezien, erg blij dat we daarvoor niet hebben gekozen. Moet er niet weer aan denken om op m’n vrije dag soms uren op m’n knieën in de tuin te liggen dat onkruid er uit te moeten trekken. Gelukkig is dat dus verleden tijd.

Maar natuurlijk, ondanks dat onze tuin strakke vormen heeft en opgeruimd én onkruid vrij is, mogen plantjes niet ontbreken. Vorig jaar kochten we al witte potten waar we even snel plantjes in hadden geplaatst ( even voor de leuke foto’s), totdat we dit voorjaar wel dachten hmm, misschien toch maar meer plantjes erin. Ik vind een strakke tuin mooi hoor, maar wou absoluut niet dat het één beton vlakte zou blijven. De gezelligheid van plantjes wou ik er zeker wel in hebben.


De potten van vorig jaar zijn nog prima, maar wit. Wou ik weer witte bloempotten dit jaar? Hier lang over nagedacht, met in het achterhoofd dat we nog een nieuwe zwarte tuinset zouden krijgen en de zwart gebeitste schutting die we hebben, wou ik gaan voor zwarte potten.

Via Instagram kwam ik in contact met Capi Europe. We hadden het over onze prachtige tuin, maar dat mooie potten nog wel ontbraken. Ik dacht,  ja dat klopt. Misschien ook wel dat ik dit steeds aan het uitstellen was.

Ik vind altijd alles heel leuk hoor, wanneer het af is. Niet voor de tijd dat gesleep met die potten, potgrond halen, hydrokorrels, planten… Als ik al vertel aan m’n vriend dat ik dit in m’n hoofd heb zitten en het allemaal in de auto moet, heeft hij het liefste dat ik een busje ga huren ;-).. En dan laten we het nog maar niet over hebben dat we thuis dan nog alles moeten oppotten.

Via Capi Europe kwamen we hierover in gesprek, en ze gaven aan dat er een bedrijf is wie dit allemaal voor je regelt en zij hiermee samenwerkten. En toen was hun vraag direct; Heb je eigenlijk al planten voor in je potten? Euhh nee, dat zou dan wel komen als ik de potten in huis zou hebben. En zo kwam het balletje aan het rollen en werd ik in contact gebracht met Plantenmatch.

Plantenmatch is een online bedrijf waarbij je zelf de combinatie pot en plant kan uitzoeken, maar dat anderen dan zorgen voor al het vervelende werk: slepen, oppotten en ook nog bij je thuis afleveren. Je krijgt dit binnen 4 werkdagen thuis geleverd, zonder extra kosten maar wel met extra gemak.Ideaal dus! Had ik dit maar eerder geweten.


Capi Europe heeft natuurlijk allemaal mooie bloempotten. Ik koos voor de bloempotten: Nature row. Deze pot is er in verschillende modellen en maten te verkrijgen, en in meerdere kleuren. Ik koos voor de kleur antraciet. Deze lichtgewicht bloempot van Nederlandse bodem heeft een bijzondere textuur die ze ‘Row’ noemen. Row is Engels voor ‘lagen’, dit komt van de lagenstructuur op de pot. En inderdaad, ondanks z’n formaat weegt deze bijna niets.
Via deze link kun je trouwens ook alle DIY-video’s zien waarbij er nog meer leuke ideeën zijn om wat leuks te maken van je bloempot.


De planten wie ik koos voor in de pot is de Hydrangea. Eentje staat al in bloei en dit wordt een roze bloem. En de andere krijgt nu knoppen. Natuurlijk kun je op hun website www.plantenmatch.nl uit nog veel meer planten kiezen, o.a siergrassen, heesters, coniferen etc. Daarbij maak je een keuze uit je kleur pot, model van de pot, structuur van de pot, en zo krijg je alle mogelijke optie’s te zien. Daarnaast kun je er ook nog losse planten en boompjes bestellen. Voor ieder wat wils.
De planten in pot worden ingepakt bij je thuis bezorgd. Uitpakken, neerzetten en klaar is kees. Even water geven en het is al klaar, hoe ideaal? Niks geen gedoe dus perfect!

De planten groeien goed, vooral met de temperaturen van afgelopen dagen. En wist je dat deze bloempot de wortels van de plant beschermt? De oranje isolatielaag zorgt voor een constante temperatuur in de pot en hij houdt het water langer vast, dus je hoeft de plant minder snel water te geven. Tijdens hete zomers zorgt de isolerende werking voor een aangename temperatuur in de pot, maar in de winter beschermt de isolatielaag tegen kou en zelfs vorst.

En zie ze eens volop in bloei staan? Super mooi! Dit gaat natuurlijk van de zomer prachtige plaatjes opleveren!Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Liefs, X Joyce

( * Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Capi Europe en Plantenmatch ).