Kokodama, een botanische beauty. Dit is de beste manier om de Kokodama te omschrijven. Ik zag ze al vaker voorbij komen, de ‘plant in kokosnoot’. Maar het is veel meer dan dat.


We kennen allemaal wel de plant, die we in een standaard bloempot stoppen. Mooi denk ik dan, en toch is zo’n plastic of glazen bloempot ook weer gauw kil in huis. Hoe schattig zijn dan deze Kokodama’s? Een plant, gehuld in een kokosnoot.


Je hebt ze in verschillende varianten en maten. Van klein tot groot. Je kunt ze staand gebruiken maar ook ophangen in een plantenhanger. En de plant wie erin gaat, kun je ook uitkiezen. De ene plant is dus geschikt voor buiten, de andere voor binnen. De ene heeft onderhoud nodig, en de andere plant weinig. Ideaal toch?!De kokodama is 99% organisch en biologisch afbreekbaar. Hierdoor creëer je in je huis nu nog meer een urbanjungle, doordat de pot ook helemaal in deze style is. Ze bestaan in een ronde vorm, zoals een echte kokosnoot. Maar ook in een model, zoals normaal een plastic bloempotje eruit ziet. Keus genoeg dus…Ik koos voor de hangende Kokodama. Maar je kunt ook heel gemakkelijk de plantenhanger weglaten en ze in je huis neerzetten. Handig voor als je geen plek hebt om ze op te hangen, of ze eens wil wisselen van plek.

Super leuk voor in huis, om ze neer te zetten/op te hangen, maar ook voor onder de overkapping. Door de plantenhangers creëer je nog sneller een urbanjungle.. En laat dat nou net mijn smaak zijn ;-).. Ik ben er super blij mee. Ken jij ze al? Kijk gauw op hun Instagram of website voor meer informatie!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Liefs,

X Joyce

( * Deze blog is gemaakt in samenwerking met Kokodama ).