Na maanden een wit, steriel huis te hebben gehad, dacht ik afgelopen Oktober dat er kleur ontbrak in huis… Joyce en kleur? Ja echt… Ook ik schrok er zelf van. Maar hoe kwam ik hier ineens op? En waarom camouflage green? Lees snel verder!

Toen de zomer voorbij was merkte ik dat ik onze woonkamer mooi vond en gezellig, maar toch kil aanvoelde, en ik mistte de sfeer.
Ik dacht het zelf op te kunnen lossen met tientallen kussens, plaidjes, schapenvachtjes en kaarsjes. Oké, het werd wel wat beter maar nee, ik was er niet happy mee.

Vele avonden zocht ik op Instagram en Pinterest wat er toch ontbrak in ons huis? Het was wel onze smaak, dus dat was het niet. Ik had nul planten in huis want nee daar moest ik niks van weten. En weekje bij weekje ging ik toch kleur mooier vinden, én zelfs planten. En planten waren groen… Dus ik zocht op Google naar groen. Ook dat had ik beter niet kunnen doen want groen en groen, er zit nogal een verschil in. Maar ik was er over uit dat het groen moest worden. Uiteindelijk vond ik een plaatje dat ik mooi vond van een interieur met een donkergroene muur. Ik deelde dit op mijn Instagram en de reactie’s bleven maar stromen. Veel reactie’s dat ik het moest doen. Mensen leken zelfs blij te zijn dat ik eens voor kleur ging haha..

Op een dag toen mijn vriend en ik vrij waren, besloot ik in een wilde bui eens wat kleurtesters te halen bij de bouwmarkt. Ik begon met een stukje groen te schilderen onder de klok. ( Mocht het niks zijn, kon ik altijd de klok er nog weer overheen hangen). Het was de kleur Camouflage green, van Flexa. En hoe handig zijn dan de kleur testers? Het behang wat er onder zat was lichtgrijs, dus op het moment dat ik het aanbracht had ik al spijt. Het was een groen/gelige kleur, en totáál niet zoals het staaltje. Het neigde zelfs naar een bruine kleur. Laten drogen en pas na 2 uur de kleur bepalen stond er op de tester. Na een uur dacht ik al, nee dit is het hem niet. En hup weer naar de bouwmarkt, 3 testers erbij gekocht.

De plek onder de klok was al vergeven, dus de bank aan de kant geschoven en daar zat nog een stuk waar ik kon testen. Ik nam Early dew, Olive tree en Oldtimer rally. Na het opbrengen had ik spijt, héél veel spijt. Ik was ondertussen 4 kleurtesters verder en nog zat mijn kleur er niet tussen. En ineens leek mijn muur wel een kleurplaat, wat had ik toch gedaan dacht ik…


Mijn vader, die autospuiter is en elke dag met verf werkt, heb ik opgeroepen om advies te vragen. De kleur Camouflage green was opgedroogd en werd wel beter en mooier. Zijn advies was, ga er nog 1 of 2 keer overheen met de tester. Dit  gedaan en de volgende dag bij daglicht was het 100x beter. Dit was DE kleur.

En twee dagen later kocht ik dus Camouflage green, en verfde ik 4 muren in de woonkamer groen. En direct was ik blij. Ik bleef maar roepen ‘Oh wat mooi”.. Tijdens het drogen heb ik groene spulletjes gehaald bij een woonwinkel en een paar plantjes.  Na het afstylen was het helemaal af. En dit zocht ik dus al die tijd:  sfeer, warmte, maar vooral kleur!

Ik begon heel voorzichtig met een paar plantjes maar WOW wat zijn planten leuk. Oké, ik heb nog geen groene vingers maar ik probeer het wel. Er zijn al tig plantjes gesneuveld, dus bijna wekelijks sta ik weer met een kar vol groen in de winkel.

En juist die planten, ook al staat het nu een stuk voller, geeft ook weer rust. Het oogt gezelliger, knusser, alsof er meer geleefd word. En denk nu echt dat ik dit véél eerder had moeten doen. ( is altijd zo hé)…


Ben jij ook zo’n fan van groen in huis en ook van plantjes? Hou dan vooral in m’n Instagram in de gaten… Daar krijg je een dagelijkse dosis aan groen!!

En ik zal binnenkort nog een blogpost schrijven hoe vroeger alles was, wit, wit en steriel wit 😉