Yes, de Lente is begonnen en de eerste zonnestralen zijn al gespot. Nu bestaat er zoiets als voorjaarskriebels, maar waarschijnlijk heb ik die het hele jaar door 😉 Want wanneer ik in de zon zit met de eerste zonnestralen op m’n gezicht, beginnen m’n hersens ook weer overuren te draaien. Want het huis moet nu ook in de Lente stemming komen. Oftewel: Doei donkere kleuren en hallo lichte tinten.

Zoals velen van jullie vast gezien hebben maakt langzaam het zwarte in huis plaats voor lichte tinten. Wit en grijs dus.. De zwarte lambrisering in de woonkamer is weer veranderd naar lichtgrijs. Maar nu moest de hal er ook aan geloven. De zwarte lambrisering in de hal was dan ook een totaal andere  ‘sfeer’ dan de lichte woonkamer. Gelukkig heb ik áltijd wel verf in huis zoals jullie misschien in m’n vorige blog al gelezen hebben. Dezelfde grijze kleur ( Urbane Grey van Little Green Company ) had ik dus nog in huis. Dat kon maar één ding betekenen, het idee in m’n hoofd werd dus binnen 20 minuten uitgevoerd 😉

Van zwart naar grijs
De zwarte lambrisering is dus weer terug naar grijs. Klein werkje en weer een heel ander effect. Eerst heb ik de lambrisering rand afgeplakt met tape net zoals de kozijnen. De verwarming had ik de vorige keer al zwart geverfd en deze heb ik dus nu ook bewust weer mee geverfd in dezelfde kleur. Zo valt deze meer weg in het geheel. Ik heb dus alles met muurverf gedaan voor een mooi mat effect, en ik vind dit zelf veel beter dekkend dan lak. En wist je dat de meeste (muur) verf soorten tot max. 100 graden kunnen?

Voor
Hieronder zie je een foto van hoe het was. Zwart / wit was het effect. Een stoere hal maar met de Lente in aantocht vond ik het contrast met de lichte woonkamer toch te groot. Elke keer wanneer we vanuit de lichte woonkamer naar de hal liepen, dacht ik ‘Hmm, het contrast is wel heel groot met de woonkamer’.


De vorige keer toen ik de lambrisering had geverfd in de hal heb ik ook de radiator mee geverfd. Zoals je ziet, ook met een zwarte radiator valt deze mooi weg in het geheel. De zwarte verf die ik hier gebruikt heb is trouwens de Histor Muurverf Perfect Finish Mat Zwart. 

Eindresultaat
Wat een likje verf alweer kan doen. Het oogt meteen frisser en lichter weer in onze (kleine) hal. En ook met het mooie weer wanneer de woonkamer meer open staat, loopt het weer mooier door naar de woonkamer.

De kleur die ik dus gebruikt heb voor de lambrisering is de Urbane Grey van Little Greene. Een elegante en koele grijstint. En zoals ik wellicht al eerder heb gezegd, dit is serieus de eerste verf die alles in één keer dekt. Zowel Flexa als Histor moesten vaak bij een zwarte ondergrond 2 keer overgeschilderd worden, soms zelfs 3 keer. Zowel de zwarte muur in de hal, als de radiator, als de zwarte lambrisering dekte met deze verf in één keer! Super fijn, geen extra droog- en wachttijd tussendoor. Investeer in goede verf. Dit scheelt zoveel verf én tijd. Ben je geïntereseerd in de kleuren van Little Greene? Vraag dan eens een gratis kleurenkaart bij ze aan! Zeker het proberen waard!

De spulletjes uit de hal komen van de volgende winkels:
Spiegel: Ikea Nissedal spiegel
Krukje: Van Fundesign.nl, Ropje krukje
Kapstok: Onbekend, al járen oud!
Plaid: Ook in het paars
Verf: Urbane Grey van Little Greene 
Pampas gras: Jaren geleden gekocht bij een plaatselijke bloemist.

Nu ben ik ook heel benieuwd of jullie met de eerste zonnestralen weer kriebels krijgen om te gaan veranderen en / of schilderen! Laten jullie het me weten?

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Liefs, X Joyce