Met onze lichte slaapkamer was natuurlijk niets mis, maar je wil weleens wat anders. En wat ik in m’n hoofd heb, zit nog lang niet in m’n… Naja vul zelf maar in 😉 Ik hou van lichte tinten maar nu de woonkamer steeds meer warmte krijgt, ontbrak dit nog op de slaapkamer. Tijd voor verandering dus.


Inspiratie
Ik had natuurlijk ook een beeld in m’n hoofd wat ik wou. Een donkere tint zoals zwart gecombineerd met goud, en daarnaast natuurlijke tinten.  Een lambrisering op de muur, gouden accessoires, noem maar op… De verf was ( na enige vertraging ) binnen, so let’s go!

Kleur verf
De kleur verf die ik gebruikte voor de lambrisering zijn 2 kleuren, de bovenste zwarte kleur is van Histor; Perfect Finish muurverf mat zwart.  Eerst heb ik dus het vlak afgeplakt met tape en schilderen maar. Ik ben over het behang heen gaan verven, ik moest het 2x over verven om het helemaal dekkend te krijgen.

Nu eenmaal het zwarte vlak was aangebracht kon de rest van de muur in de kleur. Hiervoor heb ik gekozen voor Histor: Perfect Finish muurverf mat lei. 

Een mooie bruin/taupe achtige kleur die in combinatie met zwart prachtig is. Deze kleur dekte in 1x dus dit was super snel klaar.

TIP: Haal altijd je tape weg terwijl de verf nog nat is, zo krijg je super strakke lijnen.


Tevens heb ik op de zijmuur van onze slaapkamer ook deze kleur mat lei aangebracht, hier zat ook altijd een strook met hetzelfde steigerhout behang. En doordat de verf in 1x dekte had ik ruim verf over, ik had namelijk de 2.5 liter variant besteld.

Voor:

Eindresultaat:

Bed verven
Nu het gedroogd was stoorde ik me toch aan ons witte bed. Ik vond dit nét teveel afsteken tegen de kleur van de muur, en de combinatie wit met de kleur mat lei vond ik het een zacht geheel maken. Mijn doel was een stoer geheel, dus daarom koos ik ervoor het bed ook mee te verven in dezelfde zwarte kleur als op de muur. Het contrast met de muur is nu veel sterker en geeft een stoere look.Beddengoed
Nu de verf gedroogd was kon het leukste gedeelte beginnen, de styling. We hadden nog een dekbedovertrek in de kleuren wit-grijs, dus dit paste er natuurlijk niet meer bij. Aangezien er gouden accessoires in de slaapkamer zouden komen, wou ik ook een warme/goud tint als beddengoed. Dit vond ik bij Beddinghouse, ik koos voor een flanellen dekbedovertrek ‘Frost gold’.  En wat een zachte stof, zo fijn een flanellen deken in de winter. En een super lange instopstrook, ook heel fijn want mijn vriend trekt nog weleens het gedeelte bij de voeten los 😉
Beamer
Op onze slaapkamer hebben wij een beamer, super fijn, je wil niet meer terug naar een tv als je dit gewend bent. Deze beamer zit dus ook op de muur gevestigd. Een hekelpuntje was o.a altijd de kabels van de beamer. Eentje voor je HDMI, en eentje voor de stroomtoevoer. De lijn van de zwarte lambrisering heb ik net onder het zwarte plankje van de beamer door laten lopen. De beamer is ook zwart ( de zwarte variant is inmiddels niet meer leverbaar), dus zo valt deze mooi weg in de muur. Voor de kabels heb ik kabelgootjes op de muur bevestigd en deze ook precies meegeverfd in de kleur van de lambrisering. Zo valt dit mooi weg in het geheel.Nachtlampje
Onze vorige nachtlampjes stonden altijd op het nachtkastje. Aangezien de ruimte daar vrij smal is, moesten we alsnog een nachtkastje plaatsen anders konden we ons lampje nergens kwijt. Dus nu we toch bezig waren wou ik ook meteen andere lampjes, en eentje die aan de muur gemonteerd zit. Een klein, minimalistisch lampje vond ik bij de Karwei, wandlamp Nanna.  Gelukkig heeft mijn handige vader mij hierbij geholpen, want het ging weer eens niet zoals het moest 😉


Styling
Bij het kleurenschema vond ik ook gouden accessoires mooi, ook omdat dit zo mooi bij het beddengoed past. Ik had nog een ronde zwarte spiegel, deze spoot ik met een spuitbus in goudkleur. De poster aan de wand is van Desenio . De kakatoe die aan het beamer plankje hangt is van de Kwantum, en o.a ook in grijs te verkrijgen. De rest van de spulletjes die ik gebruikt heb zijn allemaal uit eigen privé collectie.
Het kussentje met de zwarte kwastjes is van @Aleeyahome. Super leuke spullen hebben ze daar. De neutrale mand met kwastjes is ook van haar.En nog even over het eindresultaat, is het niet prachtig geworden? Ik vind het een mooi, warm geheel en tegelijk stoer.


Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat je dit weten op mijn Instagram of hieronder?

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Liefs, Joyce

( * Deze blog is ter inspiratie geschreven en alle materialen zijn niet gesponsord. Het enige wat gesponsord is zijn de styling items van @Aleeyahome. )