In deze blog deel ik graag met jullie hoe mijn minimalistische kerst er uitziet en geef ik je een aantal tips mocht je geïnspireerd raken!

December staat voor mij in het teken van lichtjes en gezelligheid. Lang tafelen met vrienden of familie, gesprekken die tot diep in de nacht duren met een lekker glas wijn erbij. Ook denk ik gelijk aan lampjes die in de knoop zitten en het vervolgens niet doen: arghhh! De druk van ingewikkelde gerechten op tafel moeten zetten, voel ik gelukkig niet. Keep it simple! We staan stil bij gebeurtenissen van het afgelopen jaar en duiken vol goede voornemens het nieuwe jaar in; fanatiek gaan sporten of dat ene dieet volhouden… Terwijl we heus wel weten dat verandering niet over een nacht ijs gaat en dat we eigenlijk prima zijn zoals we zijn!

Ook bij de cadeautjes gaat het om het gebaar. Ik geef liever dan dat ik krijg om eerlijk te zijn. Ik houd van nuttige cadeau’s die geen fortuin kosten,want minimaliseren kan je leren. Het is ook leuk om ‘tijd’ cadeau te doen: ik pas op jouw kinderen dan kan jij lekker iets voor jezelf gaan doen. Origineel en lief toch?!


Kerst komt langzaam dichterbij. Mijn kerstboom staat al bijna twee weken! Dat wil zeggen, bijna een week voor Sinterklaas stond hij in ons huis. Terwijl ik nog zo had gezegd geen kerstboom te willen dit jaar! In ons gezin was dit 3 tegen 1, dus die strijd ging ik verliezen.

Naast de herkenbare kerstdrukte (cadeautjes scoren, eten voorbereiden, zorgen dat je er zelf tiptop uitziet) is de styling van je huis ook een belangrijk onderdeel. Het allerleukste als je het mij vraagt. Nooit heb ik gehouden van kleurrijke of kitscherige kerstdecoratie. Voor mij is het goud, zilver, wit, zwart en hout. Nooit roze, rood, groen etc. You get it!

Mijn kerstversiering is dit jaar Scandinavisch geïnspireerd. Een stoere, moderne en minimalistische uitstraling, daar ga ik voor! Tot nog toe maakte ik een uitzondering voor kerst: een propvolle kerstboom moest het zijn en ‘the bigger the better’.


Things have changed! Ik ging dit jaar op zoek naar een imperfecte boom. Eentje die een ander laat staan omdat hij niet vol genoeg is… en die heb ik gevonden. Ben er helemaal happy mee. Hij staat in een mand van gerecyclede autobanden, zonder versiering, alleen een paar industriële lampen die ernaast hangen. Ik laat jullie graag een aantal plaatjes zien van hoe kerst er dit jaar bij ons uitziet.

De perfecte imperfecte creaties van de natuur zelf zijn onmisbaar als je een simpele, minimalistische kerstsfeer wil neerzetten. Denk aan hout, takken, bast, twijgjes en dennenappels. Mix het met nieuwe metalen zoals koper of goud om een mooi contrast neer te zetten. Dus kies een mooie koude dag uit om het bos in te gaan. Bij thuiskomst beginnen je wangen te tintelen door de ijzige kou en beloon je jezelf met een lekkere kop hete chocolademelk. Dan voel je pas echt dat het december is. En het stylen en decoreren kan beginnen. Dit zijn de momenten die er toe doen!


Ik wil je graag bedanken voor het lezen van mijn blog en wens je een gezellige decembermaand toe en een hele warme en wellicht minimalistische kerst!

Vind je het leuk om meer van mijn interieur te zien neem dan een kijkje op mijn Instagram account @be-loft-by-ien

Lieve kerstgroet,

Ina