Al maanden had ik het in m’n hoofd; ik wil een ander behang op de muur. Nadat deze muur is behangen op het moment dat ik hier kwam wonen ( 8 jaar geleden dus ),  was ik er wel op uit gekeken. Ik heb het al eens zwart geverfd, en toen weer grijs. Maar een 3e laag verf eroverheen zag ik niet zitten.

Nu met de zomer ben ik dol op een wit en licht huis. Neutrale kleuren en materialen. Ook wel de ‘bohemian’ stijl genoemd. Maar door de lichte tinten in huis, schapenvachtjes, kussentjes in huis, wordt het al gauw een lief geheel. Tijd voor wat stoerders in huis.

De voorkeur ging wel uit naar een lichte tint behang. Egaal wit vond ik weer saai en zou ik gauw op uitgekeken zijn ( mij kennende ). Een industriële brickwall stond ook hoog op mijn lijstje. En wat zijn er hier veel van en ook de tinten die hierin verwerkt zijn. Veel bekende merken en webshops hebben hele mooie, met als nadeel dat velen het nu op de muur hebben hangen. Dus dat werd doorzoeken..

Zo kwam ik uit bij het behang van de winkel Rebel Walls. Op hun overzichtelijke site kon ik al gauw selecteren waar mijn voorkeur naar uit ging. Bij thema koos ik voor oppervlakken, en selecteerde ik Stenen & Tegels.  En de keus was mega. Zelf wist ik niet dat er nog zoveel keus was in brickwalls, beton behang of een steenlook!

Mijn keus viel direct op het behang ‘Industrial Ivory’.  Bij dit behang is namelijk de hoofdkleur wit, wat ook mijn wens was. De beton gedeeltes hebben een grijze ondertoon, precies de kleuren die ik dus in mijn huis heb. Dit moest hem worden!


Op maat gemaakt
Ik heb toen contact gehad met Rebel Walls omdat er een deur in de muur zit. Want hoe wordt dit dan berekend, en hoe wordt je behang dan geprint? Ik hoefde alleen even een foto maken van de huidige muur, en de maten door te geven ( Lengte x hoogte van de muur ). Ze hebben toen voor mij een voorbeeld gemaakt. De plek waar de deur zit kun je er gewoon uitknippen en dan blijft alsnog je behang doorlopen. Ze vragen ook altijd even of je een nieuwbouw – of oud huis hebt, en er worden standaard extra centimeters bij op gerekend voor extra marge en snijruimte.
Bijgaand het voorbeeld van onze muur in onze maten:


Bestellen maar!
Na mijn goedkeuring van bovengenoemde voorbeeld wordt het behang voor je op maat gemaakt. Ik had het met een klein weekje in huis. Het behang word kosteloos bij je thuis geleverd én je krijgt er gratis behanglijm bij. Super handig want dat was ik alweer vergeten.

Levering
Je krijgt de rollen thuis gestuurd in kokers. Ideaal want zo beschadigd het niet. Op de rol staat aangegeven hoe je het moet behangen met het gratis meegeleverde behanglijm. En natuurlijk handig om te weten met welke rol 1 van 2 je moet beginnen. 😉

En nu kunnen we beginnen!
Helaas kan ik zelf niet behangen maar wou dit altijd al leren. Mijn vader heeft hiermee geholpen. ( Nogmaals dank aan mijn handige vader!! ) Het behang hadden we er al afgehaald, en eventuele gaatjes waren al geplamuurd. Het behanglijm wat je meegeleverd krijgt kun je direct op de muur aanbrengen. Handig, want nu heb je ook geen behangtafel nodig. Hierbij nog de vooraf foto:


We begonnen met rol 1 van 2..Er wordt heel duidelijk aangegeven welke baan je nodig hebt. Wij hadden 14 baan á 45 centimeter breed. Bij elke baan staat er aangegeven 1/14 en dan 2/14, zo ga je nooit de fout in. Eerst de baan knippen, super handig wordt dit aangegeven.De lijm aanbrengen op de muur en plakken maar. Ik blijf het bijzonder vinden dat het helemaal voor je wordt uitgemeten en gewoon naadloos aansluit. Daar was ik wel bang voor met een patroon behang maar dit ging heel makkelijk! Het was voor ons de eerste keer dat we met lijm werkte dat je direct op de muur kunt aanbrengen en dit werkt super fijn en heel snel. Zowieso al tig keer handiger dan dat je met een behangtafel moet slepen en/of moet huren.

We hadden het er snel opzitten. Volgens mij zijn we 9:00 uur begonnen en 15:00 uur waren we klaar. ( Met een uur pauze tussendoor). En toen hadden we al opgeruimd, en de plinten weer bevestigd. Appeltje eitje dus! En kijk mijn vader eens zijn best doen, topper!!

En we zijn SUPER blij met het eindresultaat. Wat een verschil. Ik vind zelf dat door het lichte behang onze hele woonkamer direct een andere sfeer krijgt. Dit is natuurlijk een stuk lichter als de grijze muur, maar het oogt totaal niet druk. We hebben ervoor gekozen om de deur ook mee te behangen. Zo heb je geen wit vlak van je deur. Normaliter wordt dit niet aangeraden, maar we dachten of we gooien het weg of we proberen het. Het werd dus het laatste 😉De spullen wie we altijd voor de muur hadden staan, o.a de lockerkast en meubels, lijken nu ook heel anders uit te komen. Wat een andere behang op je muur al een verschil kan maken zeg!

Ik ben dus ook reuze benieuwd wat jullie ervan vinden en ook het eindresultaat super tof vinden.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Liefs,
X Joyce

( ** Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Rebel Walls.  Op Instagram hebben ze trouwens ook een mooie inspiratie pagina, zeker het kijken waard! )