Eindelijk ging mijn wens van de slaapkamervloer in vervulling. Sinds dag één ligt er op onze slaapkamer een zwarte vloerbedekking. Ofja, zwarte vloertegels. Daardoor oogde het wel als één geheel. Alleen het nadeel eraan was dat elke vloertegel met mini spijkertjes in de ondervloer zat bevestigd.

In de loop der jaren merkte we dat dit los ging zitten, soms een scherp spijkertje dat dus in je voet prikte, AUW! Daardoor liepen we altijd al op slippers of pantoffels om dit te voorkomen. En toen kregen we een nieuwe stofzuiger, met heel veel zuig standen. De laagste stand zoog niets op, en de sterkste stand zoog alle tegels los. Drama! Heel wat keren lag ik op m’n knieën tegel voor tegel met de hand de vloer te doen. Pff geen doen.. En toen was de maat vol.


Met de Hemelvaart in aantocht én aanbiedingen bij diverse bouwmarkten gingen we op zoek naar een nieuwe laminaat vloer. We wouden namelijk geen vloerbedekking meer. Uiteindelijk viel ons ook op het laminaat van de Gamma; Signature Xtra Breed wit eiken. Een lichte vloer met houtpatroon, en toch een wit/grijze eiken look. Ik had ook compleet witte vloeren gezien maar vond deze teveel naar een plastic vloer neigen.

Het leggen kon dus beginnen. We kozen ervoor om dit op Hemelvaartsdag te doen. De dag ervoor had ik de vloertegels en ondervloer eruit gehaald. En we schrokken ervan hoe dun het ondervloertje was. Vandaar dus het gedreun als iemand boven liep. Deze was namelijk 3mm dik. Meteen een dikkere ondervloer van 7 mm erin gedaan, als we toch bezig waren!
Samen hadden we nog nooit laminaat gelegd dus dit was voor ons samen de eerste keer. Het leggen en klikken moet je even door hebben, heb je dit door dan leg je het zo neer. Alleen ging er bij ons veel tijd inzitten in het meten en zagen van de zijkanten, plinten etc. Maar na een dagje zwoegen is het eindresultaat er ook naar.
We wouden graag een lichte slaapkamer creëeren, die rust geeft maar ook de bohemian sfeer behoudt. En we zijn er zelf super trots op. Is het geen plaatje? Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Liefs,
X Joyce