Ons huis; In Juni dit jaar is het alweer 8 jaar geleden dat ik dit huis gekocht heb.
En hoe leuk is het dan als je op dit moment de foto’s terug vind van toen we het huis gekocht hebben. Volgens mij heb ik destijds weinig foto’s gemaakt van hoe het er toen uit zag ( wellicht was het toen iets wat me weinig interesseerde), maar lang leve de foto’s van de makelaar.

Ons huis was altijd een huurhuis geweest, en werd toen vanuit de verhuur aangeboden als een koopwoning. Dit is vaak gunstig betreft de koopprijs, én de hypotheekrente was toen nog erg laag dus hierdoor ging alles in een sneltreinvaart. Bij de eerste bezichtiging wist ik al, hier valt wel wat van te maken. Het was wel oud, slecht onderhouden, en nog nét niet uitgeleefd, maar met handige mensen was er in het begin best wat van te maken.

Woonkamer:
Hiervoor hebben mensen gewoond met 2 dochters, dus boven was alles roze geschilderd. De muren, kozijnen, noem maar op. Hierin is wel wat uurtjes in gaan zitten betreft schuren en verven, want het roze bleef je door de witte verf zien. De woonkamer had een donkerbruin behangetje, en de andere kamers boven hadden oranje behang, mooie combinatie dus 🙂

Dit hebben we direct aangepakt, nieuwe laminaat vloer erin, muren wit gemaakt. Dat was toen al een mega verschil, want het voelde meteen al knusser aan. Zo’n betonnen vloer was toch wel wat kil. En nu veranderd er dagelijks wat zoals jullie weten en kunnen zien op mijn Instagram.

Keuken
De keuken was ook oud, en vies, en vettig. Een enorme geiser met afvoerpijp, een doorn in het oog. Dit hebben we destijds direct vervangen voor een boiler, en die pijp is toen direct weggehaald. De afzuigkap van de vorige bewoners bleek niet goed te werken. Dus je raad het al, alles was vettig.


Dit heeft ons in het begin aardig wat uurtjes opgeleverd met schoonmaken, ontvetten. En de eerste 5 jaar is het zo gebleven want koken ging er prima. Maar nu de keuken verbouwd is, 100 keer beter toch?! 😉


Voortuin
De voortuin was ook niet echt om over te juichen. Tegels schots en scheef erin, zand en 2 planten, en de rest weer onkruid. In het begin hebben we de tegels recht erin gelegd, en nieuwe planten erin gezet. Totdat we na 3 jaar erachter kwamen dat er een agressief onkruid soort in de voortuin zat, en ik bijna wekelijks 2 uur per week in de tuin lag om het eruit te trekken.En ik was hier zó klaar mee, dus mijn wens was vooral onderhouds vrij. Nu hebben we er betonnen terras tegels in liggen, gecombineers met grijs grind en 3 bloempotten. Zowel in de winter als er geen plantjes groeien oogt het opgeruimd en strak, en in de zomer is het alleen een kwestie van de plantjes water geven, ideaal dus!


Achteruin
De achtertuin, je raad het al, dit was ook één bende. Toen we de foto’s kregen van de makelaar, was het gras gemaaid. Op de dag van de bezichtiging was die gegroeid, een combinatie van grans en onkruid van 1 meter hoog. Ik bleef maar denken ‘ Hier moet je doorheen kijken’. Een schutting die met elke zuchtje wind omviel. En de rode/groene schutting is de achterkant van de garage van onze buren, die graag alles in traditie kleuren schilderen zoals bordeaux rood en groen…

Toen we hier kwamen wonen hebben we de eerste weken meteen een nieuw schutting gezet met een kleine overkapping. Dit was voor toen prima, alleen de loungeset paste er net onder. Met als gevolg, met een harde regenbui regende dit alsnog nat.Maar ook dit is nu helemaal veranderd, en we zijn zo blij met onze huidige tuin! Vorig jaar hebben we het aangepakt. Onze moodboard was neutrale kleuren, onderhoudsvrij, strak en zitplek. We hebben dit vorig jaar zelf gedaan en wauw, wat zijn we hier blij mee. Zelfs in de winter was het een gezellige tuin. Onderhouds vrij, maar door de strakke tegels, grind en overkapping oogt het altijd opgeruimd. En nu met de eerste zonnestralen de loungehoek weer inrichten, ik word er blij van. En wat een verschil hé.


Ik vind het altijd een uitdaging om van zo’n huisje wat te maken. Nu ik dit zo zie denk ik wat hebben we al veel veranderd, al voelt dit niet zo. We hebben nog lang geen verbouwplannen en/of verhuis kriebels want we zitten hier prima! Maar rondkijken mag altijd toch? En wegdromen hoe we een bouwval helemaal eigen maken… Wie weet ooit, als we de jackpot winnen 😉

Bedankt weer voor het lezen, en tot de volgende keer!

Liefs, X Joyce