Warme plaids, wie wil dat nu met deze vrieskou buiten? Plaids zijn natuurlijk nu in de winter een item waar we niet zonder kunnen. Maar kies jij dan voor een gewone plaid óf een plaid van alpacawol?

Nu hoor ik je vast denken; alpacawol? Ja het komt van de alpaca, en alpacawol is zachter dan schapenwol. Een plaid of kussen van alpacawol is dus ook zachter dan schapenwol omdat de vezels hol zijn. Want naast dat het warm moet zijn, voelt een zacht plaid toch veel fijner aan als een ruw plaid?

Via de Instagram van Ook in het paars kwam ik terecht op de website.  En jeetje, wat een keuze! Er is van alles te vinden, van kussens, plaids, babydekens en spreien, de keus is enorm!

En op Vrijdag besteld en Zaterdag al in huis. Super snel! Ik koos voor een plaid van het merk Elvang, een merk uit Denemarken met prachtige alpaca wollen kussens & plaids. Mijn oog viel op een lichte kleur plaid, ‘Cascade’, met de kleuren zwart, grijs, wit en beige. De basis in mijn interieur is wit, zwart en grijs. Dit kan ik dus prima combineren bij mijn eettafel, bank of over de woonladder.

En door de rustige kleuren kan deze ook in de zomer over de loungeset gebruikt worden, voor als het s’ avonds afkoelt.

De super snelle bezorging was al top, maar ik hou er ook van dat wanneer je iets besteld, het uitpakken al een cadeautje is, en dat was het zeker.


De plaid is prachtig te combineren in huis. Door het formaat van 130cm x 200cm is het ideaal om onder te kruipen op de bank. Of gewoon om over je bank te hangen.En hij hangt geweldig mooi over de woonladder. Met de zwarte muur als achtergrond komt ie nog beter tot zijn recht. Ik ben verliefd!!Mocht je nog niet bekend zijn met de producten van ‘Ook in het paars’, neem dan eens een kijkje op hun webshop, of op Instagram voor nog meer inspiratie.

Bedankt voor het lezen, en Claudia bedankt voor de mooie samenwerking!

Liefs, X Joyce