Polaroids, ik vind ze net wat leuker dan een gewone foto. Veel foto’s in huis heb ik niet, want ik vind dit gauw te druk. Polaroids vind ik wel leuk, beetje retro achtig en nét even anders dan een standaard fotolijstje.

Onlangs bestelde ik via Smartphoto.nl ( #nospon ) een aantal polaroids met foto’s van mij, m’n vriend en natuurlijk Flubber. Maar nog geen idee waar ik ze neer ging hangen. Toen ik ze binnen kreeg ben ik gaan zoeken naar ideeën waar ik ze op kon hangen, maar ook een leuke manier hoé ik ze op zou hangen.

Ideeën
Veel mensen hebben hun foto’s in een hartvorm op een wand geplakt, maar nee dit is niet mijn ding. Beetje cliché en past niet bij mij :p En wat je ook veel ziet is aan een kettinkje waar je bijvoorbeeld kaartjes aan op kunt hangen, maar nee, óók niet mijn smaak. Zag nog wel leuke ideeën om ze met washi tape op te hangen maar ik wou geen standaard collage maken.

Via Pinterest zag ik een idee van gedroogde bloemen ertussen. En een ideetje met herfst bladeren, ook leuk dacht ik.  Zie hieronder de voorbeeld foto’s.

Ik ging voor het eerste idee met de bloemen/takjes. In de tuin heb ik wat takjes geknipt dus ik kon beginnen!


Collage maken
Eerst heb ik, om er nóg iets meer een persoonlijk tintje aan te geven, met een stift erop gezet wanneer / waar deze foto’s gemaakt zijn. De keus is gevallen om ze op de zijkant van de lockerkast te plakken. Eerst keek ik hoe ik het wou opplakken, en welke foto op welke plek moest komen.De polaroids heb ik met schilderstape op de lockerkast geplakt. Super stevig en laat niet los. En het is super makkelijk eraf te halen. Vervolgens heb ik ze op de kast geplakt op de manier zoals ik in gedachte had.


Takjes opplakken
Toen ik de foto’s op de kast had geplakt, moesten de takjes er nog bij. Ik heb ze korter geknipt en eerst gekeken waar ik ze wou hebben. De steeltjes van de takjes heb ik achter de foto geschoven en met een klein plakbandje achter de foto bevestigd.


Een paar takjes achter een foto geschoven, en ook een takje over de foto voor een speels effect. Ik koos er ook nog voor om een klein takje van de olijfboom eraan toe te voegen voor kleur in het geheel.


Super simpel dus, maar net even een andere manier van ophangen. Dit kun je natuurlijk ook doen met een andere tak of gedroogde bloem. Of een takje eucalyptus, of straks met de feestdagen met takjes van een dennenboom. Leuk toch?! En kijk eens wat een leuk geheel het geworden is zo.
En het geeft nét even iets meer een persoonlijk tintje aan je woonkamer. Oh en zie mijn lieve hondje en vriend eens even knap zijn 😉 Ik ben er blij mee. Hebben jullie ook veel persoonlijke foto’s in huis? Ik ben benieuwd!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Liefs, X Joyce