Hoekjes creëeren, misschien wel een favoriete bezigheid van me. En bij leuke hoekjes hoort natuurlijk een mooi kleed. Ik kwam hierdoor in contact met Marieke van Sukhi, en kwam zo enorm veel te weten over hun prachtige kleden.

Want eigenlijk hoort in elke woning toch een vloerkleed? Is het niet voor bij de zithoek, als voor een knus leeshoekje of gewoon om je woning aan te kleden. Onze gedachtes hierover waren hetzelfde. Natuurlijk kende ik Sukhi al via Instagram. Mooi kleden, mooie materialen maar door me te verdiepen over hoe het gemaakt wordt, wordt dit ook interessanter.Zo worden de kleden van Sukhi allemaal met de hand gemaakt. Leuk detail: Bij het ontvangen van je kleed hangt er ook een kaartje aan wié je kleed gemaakt heeft. Ik ging daarna op de site van Sukhi kijken, en kreeg zo een beeld wie de maakster van mijn kleed was, namelijk Rita Sharma. Hoe leuk is dat? Je kunt op hun site zelf de maakster/maker van je kleed een mail sturen. Top!


Ik heb namelijk gekozen voor rond bolletjeskleed.. Een licht beige kleed, dat perfect matcht met de neutrale kleuren in m’n huis. Naast de lockerkast heb ik nu een hoekje gemaakt, en ook Flubber vindt dit een heerlijk zacht kleed.

En doordat je rechtstreeks bij Sukhi koopt, zitten er geen tussenpersonen/winkels/handelaren tussen. Zo weet je dus dat het eerlijk gemaakt wordt door echte vakmensen. En wat misschien nog wel belangrijker is; de makers van de kleden verdienen gemiddeld 2 á 3 keer zoveel dan de meeste werkers in hun regio. Super eerlijk, dus 100% fairtrade.


De maat die ik heb is een doorsnede van 90 cm. Maar je kunt ze bestellen tot 300cm doorsnede, óf op maat gemaakt. Dit kleed komt uit Nepal en is gemaakt van 100% wol. De bolletjes kleden zijn er ook in een ander model te krijgen, vierkant of rond, wat je maar wenst. Ook de kleuren zijn eindeloos, je hebt ze in één kleur, maar ook in meerdere kleuren. De keus daarin is enorm. Ik zelf hou van rustige tinten vandaar dat ik voor deze kleur ben gegaan.Dus ben jij op zoek naar een (h)eerlijk kleed? Neem dan eens contact op met Marieke, dit kan via hun website of hun Instagram pagina.

Ik ben super blij hiermee, vinden jullie het ook geen plaatje?

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Liefs,
X Joyce

( ** Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Sukhi.nl )