De woonkamer is één van de belangrijkste ruimtes in je woning. Een gezellige avond met vrienden of heerlijk in je eentje wegkruipen op de bank met je favoriete romantische komedie. Je brengt genoeg tijd door in je woonkamer, dus is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het een fijne en gezellige ruimte is. Met deze 4 tips geef jij je woonkamer een make-over waar je blij van wordt!

Kussentjes en plaids
Wil jij je woonkamer restylen, zonder hier bakken met geld aan uit te geven? Een make-over betekent niet dat je nieuwe meubels hoeft te kopen; doe kleine aanpassingen! Ga voor wat nieuwe kussentjes op de bank of leg een plaid over de armleuning. Een paar nieuwe kussens in een vrolijke kleur kunnen al zorgen voor een hele andere uitstraling van je woonkamer. Niet genoeg verandering? Een vloerkleed brengt veel sfeer in je woonkamer, waardoor het gelijk anders oogt. 

Plantenparadijs
Er zijn veel manieren waarop je planten in je interieur kunt toevoegen. Planten zijn helemaal hot en zijn niet meer weg te denken uit veel woonkamers. In een botanisch interieur worden planten op een creatieve wijze verwerkt. Zet wat kleine plantjes neer op een plankje boven je bank en zoek er leuke potjes bij uit. Dit geeft een leuk effect én het brengt wat kleur in je interieur. Planten zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook nog eens goed voor je gezondheid!

Antiek met een persoonlijke touch
Struin wat rommelmarkten of kringloopwinkels af voor mooie antieke meubels. Denk groots, een oude boekenkast bijvoorbeeld. Gebruik deze daadwerkelijk voor je boekencollectie of decoreer de kast met je persoonlijke spullen, zoals fotolijstjes en souvenirtjes. Door een persoonlijke touch te geven aan je interieur voelt het meer als thuis.


Raamdecoratie voor ieder interieur
Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het restylen van je interieur, maar raamdecoratie bepaalt de uitstraling van je woonkamer. Denk daarom goed na over welk type raamdecoratie past bij jouw stijl. Heb je een landelijke woonkamer? Dan is een glasgordijn een goede match. Dit zijn transparante gordijnen die je privacy geven maar ook de ruimte licht houden. In een modern interieur geven duo rolgordijnen extra sfeer. Ook met deze raambekleding kun je spelen met de lichtinval en mate van privacy; ideaal voor de woonkamer dus!


Hoe ga jij je woonkamer een make-over geven?

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog!

Liefs, X Joyce

** ( Deze blog is geschreven door Veneta.com)