Met nog een paar dagen te gaan tot Pasen en de stijgende temperaturen, kunnen we nu toch wel zeggen dat de Lente écht begonnen is. De vooruitzichten zijn goed, dus nu zijn we natuurlijk ook weer meer buiten. Toen ik net door onze tuin liep en naar onze tuinset keek, besefte ik dat we deze tuinset alweer één jaar hebben. Dus even tijd voor een terugblik; hoe bevalt deze set ons nu één jaar na dato?

Terugblik
Vorig jaar op 20 April 2018 mochten we deze tuinset in ontvangst nemen namens Hartman. Dit was destijds een samenwerking samen met Hartman, aangezien het natuurlijk weer dé tijd van het jaar was dat mensen een nieuwe tuin – of loungeset zouden aanschaffen. Heel blij ( en trots ) was ik dat Hartman mij hiervoor vroeg.

Mijn vriend en ik zijn namelijk echt buitenmensen, maar ik vooral. Bij de eerste zonnestralen zit ik buiten, gaan de wasjes naar buiten en ook begin ik alweer vroeg met het stijlen van onze tuin.  Of het mooi dekken van de tafel zoals jullie in de foto’s kunnen zien. Helemaal leuk dus. En vooral met de nieuwe tuinset Sophie die ik van Hartman mocht ontvangen. Vanaf het eerste moment was ik er al blij mee.


Nu één jaar later
Ik moet zeggen dat we er samen nog steeds super blij mee zijn. Eigenlijk hebben we de kuipstoeltjes zowel in de herfst- als winter, buiten laten staan. De ronde tafel hebben we alleen toen er sneeuw werd verwacht even onder de overkapping gezet. Maar aangezien we hier in Nederland bijna geen échte winters meer hebben, was dit eigenlijk niet meer nodig geweest.

En wat natuurlijk ook handig is, is dat in de stoelen gaatjes zitten. Mocht het nu super hard regenen, dan verdwijnt het regenwater direct door de gaatjes weer uit de stoel. Zo hoef je dus niet je stoelen te kantelen of schuin tegen de tafel aan te zetten.

We zien wel dat de tafel iets verkleurd is door de zon maar dat vinden wij persoonlijk niet erg. Dit is ook bekend dat bij teakhout dat het langzaam maar zeker een zilvergrijze kleur krijgt. Zelf vinden wij  ook teakhout na een tijdje pas op z’n mooist. In het begin oogt het echt nog zo ‘nieuw’ en neigt het iets naar de gele kant. Dus nu die iets vergrijsd is vinden wij dat absoluut niet erg.

Comfort
Voordeel vinden we vooral dat zowel de stoeltjes als de tafel van lichtgewicht zijn. Je schuift de stoeltjes dus makkelijk van de tafel vandaan. Door de bescherm dopjes onderaan de stoel – en tafelpoten krassen ze dus niet op onze tegelvloer van de tuin.

Veel vragen kreeg ik vorig jaar nog wel met de hete zomer over de stoeltjes: ‘”Is dat niet super heet in de zomer?” Nee, absoluut niet. Ook al hadden de stoeltjes uren in de brandende zon gestaan, je kon de stoel pakken en direct gaan zitten. En niet ( zoals ik vroeger zelf weleens heb meegemaakt met low-budget tuinstoelen), dat je je centimeter voor centimeter moest laten zakken zodat je niet je benen verbrandde 😉 Dus helemaal top dus! Natuurlijk met die tropische temperaturen zoals vorig jaar ( +/- 37 graden ), ging je wel zweten in de stoel maar hey, welke plek was nog wel koel te krijgen?!


Mijn mening
Dusja, nu één jaar later zijn wij nog steeds happy met de tuinset. Een goeie keuze geweest, en nog steeds blij met de ronde tafel. Voor ons was het de eerste keer dat we voor een ronde tafel gingen. Maar je kunt er prima met 4 tot 6 personen aan eten, je hebt er veel bewegingsruimte eromheen, en je verplaatst het snel naar een andere hoek.


Wij zijn er dus nog helemaal tevreden mee!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Liefs, X Joyce

* ( Deze blog is geschreven als eerlijke review en naar eigen mening om mijn ervaring met jullie te delen nu we één jaar de tuinset hebben. Deze blog is dus vrijwillig geschreven. De blog van vorig jaar over onze tuinset is wel geschreven i.s.m Hartman International. )