Je wilt natuurlijk graag in een mooi, verzorgd huis wonen. Dat is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor de waarde van je huis. Als je tijdens de periode dat je er woont, je huis goed blijft onderhouden, dan heb je daar later veel profijt van. In dit artikel lees je hoe je je huis stukje bij beetje in waarde verhoogt.

1. Het plaatsen van een dakkapel 
Als je een koophuis hebt, dan is het altijd een goed idee om een dakkapel te plaatsen. Een dakkapel is een uitbouw van het schuine dakvlak. Een dakkapel zorgt er dus voor dat er meer ruimte en licht komt op de zolder. Dit is gunstig, omdat je huis zo meer woonoppervlakte krijgt, maar ook omdat de zolder zo een stuk aantrekkelijker wordt. Doordat er veel licht naar binnen schijnt, zien potentiële kopers de zolder eerder als een volwaardige kamer.


2. Het bestrijden van vocht in de woning 
Zeker wanneer je een oudere woning hebt, kan het zijn dat je last krijgt van vocht. Dan is vochtbestrijding een goed idee. Hierbij worden natte plekken in de muur bestreden en dan kan je de ruimte weer een nieuw likje verf geven voor een frisse uitstraling. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor vocht, waarvan een veel voorkomende is door weinig ventilatie. Zorg dus dat je altijd als je doucht of nadat je hebt gedoucht even een raampje open zet. Dit geld ook voor wanneer je aan het koken bent. Het is belangrijk om te zorgen dat de damp niet in huis blijft hangen, maar ook dat je regelmatig alle kamers laat luchten.  

3. Schilderwerk aan binnen- en buitenkant 
Wanneer de meeste mensen aan schilderwerk denken, denken zij alleen aan de binnenkant van het huis. Dit is natuurlijk ook belangrijk, maar de buitenkant telt net zo goed mee. Denk dan bijvoorbeeld aan de deuren en kozijnen die een nieuw likje verf krijgen. Dit geeft je huis een mooiere uitstraling wat de waarde ook verhoogt. 
Wat betreft schilderwerk binnen is het natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak. Wel is het zo dat kopers vaak afgeschrikt raken door felle kleuren op de muren en aantasting van de muren door rook. Als je op het punt staat om je huis in de verkoop te zetten, kan dit dus een punt van aandacht zijn. 

4. Een aantrekkelijke tuin  
Ook de tuin als geheel is erg belangrijk om de waarde van je huis te verhogen. Dit omdat veel mensen de tuin erg belangrijk vinden. Een goed onderhoud van de tuin kan de waarde van je huis aanzienlijk verhogen. Kies voor een nette bestrating, gelegd door een professioneel bedrijf zodat het lang in goede conditie blijft, en zorg dat de aankleding van de tuin als geheel net is.

( ** Deze blog is tot stand gekomen i.s.m Social Connectors ).