De donkere dagen voor Kerst zijn voorbij, en we hebben vorige week al mogen proeven van het mooie weer. Wat kunnen we daar toch snel aan wennen hé?! Helaas was dit van korte duur want momenteel regent het weer. En wat doe je wanneer je toch binnen moet blijven? Juist! Tijd voor voorjaar in het huis.

Goodbye black colors
Dat betekend de zwarte tinten eruit, en de lichtere tinten weer terug in huis. Onlangs had ik een zwarte lambrisering geverfd. Vond het mooi máár wanneer ik weer prachtige witte / grijze huisjes voorbij zag komen begon het toch weer te kriebelen. Voorjaars kriebels gok ik..

Before:


Urbane Grey
Ik had onlangs onze zijmuren al een andere grijs tint gegeven met de kleuren van de Little Green Company. Aangezien die kleuren zóó goed dekken had ik verf over. Ik wou dus de lichte kleur Urbane Grey gaan gebruiken voor de lambrisering.
Omdat ik weet hoe dekkend de kleur is hoopte ik al dat deze kleur in één keer de zwarte lambrisering zou dekken, en yesss, dat was ook zo! ( En ik heb in m’n leven heel veel geschilderd, o.a eigen merk verf, Histor, Flexa etc, maar ik moest altijd bij een mooie dekking 2x over schilderen, met verf van de Little Green Company krijg je gewoon lichtgrijs over zwart in één keer dekkend, aanrader dus!! )

Let’s go!
Gelukkig had ik van de vorige keer nog groene frogtape over om een mooie strakke lijn te krijgen. En zoals ik hierboven al zei, het dekte in één keer dus de lambrisering had ik in mum van tijd klaar én dekkend. Wat een verschil.. Meteen weer rust in de tent 😉


Houten paneel
Ook kwam ik afgelopen weekend onze oude eigen gemaakte steigerhouten tafelblad weer tegen. Deze heb ik nu in de woonkamer gezet en hier heb ik posters opgemaakt. Ik hou van lichte tinten, maar vind natuurlijke materialen ook mooi in een interieur.


Say goodbye to my Ixxi
Onlangs heb ik namelijk boven de bank een zwarte Ixxi opgehangen, maar nu met het voorjaar in aantocht vond ik deze ook te donker. Ik wou dus wat anders.. Ik had al eens op Instagram bij Lauraschra gezien hoe ze een super strak rondje tekende op haar muur. Dat wou ik ook! Hoe heb ik het rondje zo strak gekregen?

Wat heb je nodig?:
– Potlood
– Rolmaat
– Touw
– Spijkertje
– Hamer

Cirkel tekenen
Ik heb eerst vanaf de bovenkant van de lambrisering de afstand tot aan het plafond opgemeten. Dit was 160cm, hier heb ik 10cm vanaf gehaald en hield ik 150cm over. Dus het middelste punt van de cirkel moest op 75cm komen. Op dit punt heb ik een klein spijkertje in de muur getikt. Vervolgens heb ik een touwtje gepakt met een potloodje. Knoop het touwtje aan het einde van je potlood. En de andere uiteinde knoop je aan het spijkertje in de muur. Maak je touwtje op lengte. ( Zodat ik niet tegen het plafond aankom, of dwars door de lambrisering zou gaan. )


Wanneer je nu je touwtje op spanning zet en je potlood in één stand zet, kun je heel gemakkelijk rond met je potlood en krijg je een super strak rondje. Makkie toch? Als je de foto hieronder even inzoomt, zie je heel dunnetjes een rondje staan met potlood.


Ik heb de randen van de cirkel met kwast gedaan, en de binnenkant van de cirkel met een roller. Deze heb ik ook in de kleur Urbane Grey geschilderd.


Eindresultaat
Zo zie je dat met één kleur verf je een mooie lambrisering en cirkel kunt schilderen. De zwarte kussens weer omgewisseld voor lichte tinten en meteen heeft je hele woonkamer weer een andere uitstraling. Laat het voorjaar maar komen! 🙂


Bedankt voor het lezen en ik hoor graag wat jullie ervan vinden!

Liefs, X Joyce