Boho style, oftewel Bohemian style. Een stijl waarbij velen snel denken aan felle, schreeuwerige prints. Oké dit is ook bohemian, máár er is nog een stijl die onder bohemian valt. En dat is de smaak wie dus bij mij past. Oftewel een licht interieur, waarbij wit de basis vormt.

Bohemian interieur
Dit is het stijltje die ik altijd mooi heb gevonden en ook telkens weer bij terug kom. Een witte basis in huis, gecombineerd met lichte tinten. Denk hierbij een wit, beige/creme, lichtgrijs. Ook helemaal wit is mogelijk. Welke stijl ik ook probeer in huis, denk aan planten, zwart, groen… Telkens kom ik weer terug bij wit. Vooral nu de lente begonnen is en de zon schijnt dan verlang ik naar wit. En ook álles moet dan weer wit ;-)… ( Ja soms wordt ik weleens moe van m’n eigen verander drang )…

Maar waarom een boho style?
Waarschijnlijk omdat ons huis ook echt m’n basis is. Wat er ook gebeurd, wat je ook op een dag doet, de basis is en blijft thuis. Soms kan het buitenshuis nogal hectisch zijn, maar thuis heb ik dan rust nodig. En ik heb gemerkt dat in een licht huis met rustige tinten ik toch het beste die rust vind. Wanneer ik zwart of kleur toepas, vind ik dat vaak tijdelijk leuk. Maar heb ik te lang zwart in huis dan wordt ik er toch niet vrolijk van omdat het al gauw voor mij een kleur is die gelijk staat aan somber. Gebruik ik planten en felle kleuren, vind ik dit snel weer rommelig en onrustig in huis. Ben ik onrustig in m’n hoofd, dan heb ik geen onrustig huis nodig. Dus vandaar dat wit, en een rust in huis, toch het beste bij mij past. En zo ervaart iedereen dat anders en dat is maar goed ook, zou toch saai zijn als we allemaal dezelfde huizen zouden hebben 😉

Wishlist
Hoog op m’n wishlist staat altijd nog een witte vloer. Momenteel ligt er al 9 jaar dezelfde laminaat in, maar met een drukke print in het hout. Al 2 jaar vind ik de vloer te geel en te onrustig. Onlangs heb ik met een licht steigerhouten paneel geprobeerd hoe het kán lijken als we een lichte vloer zouden nemen. Ik was al om maar zelfs m’n vriend is enthousiast. Nu de uitvoering nog…

Maar om te stylen met deze boho style is hartstikke leuk om te proberen. Hoe m’n meubels staan, hoe de kleuren staan. Super leuk om te doen! En hoe handig is dan zo’n ‘test’ paneel?

Krukje Rope
Natuurlijk beschik ik al genoeg over accessoires, tafeltjes en krukjes. Maar krukjes in boho style had ik nog niet genoeg. Onlangs kwam ik in contact met Fundesign en mocht ik een mooi item uitkiezen. Ze hebben enorm veel keuze op hun website maar ik zocht toch iets wat bij het bohemian stijltje zou passen. Mijn oog viel direct op het krukje Rope. De naturel poten van dit krukje in combinatie met de lichte kleur van het geknoopte touw past helemaal bij. Sowieso vind ik krukjes altijd ideaal om te stylen en je spulletjes op te zetten. Je verplaatst het snel, en je creëert toch weer snel een extra zitplek in huis.En kijk het krukje eens mooi staan in huis. Zowel binnen – als buitenshuis is deze te combineren. Buiten in onze overkapping past die ook perfect omdat ik daar ook een bohemian stijl wil creëren, en volgens mij past dit krukje daar perfect bij. Maar ook voor de brickwall in de woonkamer komt deze mooi uit. En wat ik vooral heel mooi vindt, is dat deze naturel poten ook echt neutraal zijn. Dus geen gele gloed, want ik hou niet van geel 😉  Ik ben er dus helemaal happy mee!!Happy
Nu het steigerhouten paneel voor de brickwall staat, er een mooie lichte stoel staat in combinatie met krukje Rope, is dit toch helemaal mijn smaak. Mooie lichte tinten, mooie materialen, een stoere brickwall. Een heerlijk plekje om te genieten met een kopje koffie. En zo te zien staat deze al klaar voor me 🙂Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Liefs, X Joyce

* ( Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Fundesign.nl )