Zoals jullie vast weten en gezien hebben, had ik een zwarte muur. Had inderdaad… In een bui bedacht ik dat met de voorjaar in aantocht alles om moest naar wit. Maar wat gaan we dan met die muur doen? Hierop heb ik wat gevonden..

De zwarte muur vond ik mooi en gaaf hoor, maar niet meer in het kleurenpalet van een wit / grijs interieur. Aangezien ik in zo ineens in een bui natuurlijk weer eens bedacht, en dat per direct moest gebeuren bedacht ik ter plekke een idee. En dat schud ik dan zo uit m’n mouw, maar heb dan niet alles in huis. Dus daar sta ik dan in m’n schuurtje. Ideëen ter overvloed, niet het juiste materiaal. Auto is weg, fiets bij de fietsenmaker, en wachten tot morgen? Nee joh… We verzinnen wat anders!


Latex
Ik vond in de schuur nog een halve emmer latex, maar met een zwarte ondergrond zou ik zeker twee keer moeten schilderen. Dus dat ging hem niet worden. En er stond nog een half potje groen, maar die kleur moest juist úit huis. Maar geen schonen kwasten én geen rollers in huis. Dus wat nu?

Wat ik vaker doe wanneer ik bijvoorbeeld iets kleins ga schilderen, maar geen nieuwe kwast in huis heb, dan pak ik een schuursponsje. Deze druk ik in de verf en zo dep ik de verf op het voorwerp. Dit geeft altijd een leuk effect, werkt snel en dekt goed. Maarja, met zo’n klein sponsje zo’n grote wand doen?

Tamponeren
Dus bedacht ik eens om te gaan zoeken op internet naar ‘muur tamponeren’. Je krijgt vele voorbeelden om sjablonen te tamponeren. Totdat ik een gave make-over zag waarbij ze het met een mega grote spons gingen doen. En hey, deze had ik nog.. (Ofja, eigenlijk gebruikt mijn vriend deze voor het auto wassen.. Sorryy.. )

Spons
En zo gezegd, zo gedaan…. Gebruik hierbij wel een grove spons met veel van die gaten. Hoe grover de spons, hoe beter het effect op de muur. Zie hieronder een voorbeeld:

Voorbereiding
Zorg wel voor een schone en droge spons. Maak deze niet nat onder de kraan, anders zuigt alle verf in je spons. Natuurlijk moet je de randjes rondom je muur nog wel even afplakken met tape, en dan kun je beginnen.

Deppen en geduld
Dep heel voorzichtig je spons iets in je witte latex. Let wel op; de eerste keer dat je de spons vanuit de latex op de muur drukt, er de eerste keer veel verf eraan zit. Dus wanneer je de eerste keer de spons op je muur drukt, wordt dit meteen je duidelijkste ‘vlek’. Hoe vaker je drukt, hoe minder verf er aan je spons zit. Dus dep niet meteen die spons vanuit je latex emmer in een hoek, druk het midden op de muur en werk er dan rondom heen.

Hieronder een korte video hoe ik het gedaan heb:

Zoals je ziet druk ik het kris kras op de muur. Doe je het precies naast elkaar en dep je in één richting, dan wordt het weer te netjes. Het mag best een beetje slordig en gek zijn.
En met een uurtje had ik de hele muur klaar want het gaat super snel!


Blijf deppen
Let wel op: Je moet echt deppen. Hoe harder je drukt, hoe meer verf op de muur, wil je een licht vlekken effect, duw dan zachtjes met je spons. Zet je je spons op een plek en veeg je het weg, dan krijg je echt vegen. En dit wil je dus niet, ik oefende mijn eerste keer met de spons ook op een plek waar een kast voor kwam te staan. Zo kun je beetje oefenen welke manier van deppen het beste bij jou past! Onderaan de muur kreeg ik dus vegen, dit gebeurd er dus als je niet dept.

Eindresultaat
Wanneer je de muur klaar hebt, krijgt het een beetje een krijtbord effect. Alsof je je krijt hebt proberen weg te vegen. Hieronder zie je het eindresultaat.Ik was er blij mee maar vond het toch net té druk. Wij hebben het inmiddels weer veranderd naar een egale grijze muur. Maar kreeg toch veel vragen hoe ik dit gedaan had, vandaar deze blog!

Bedankt weer voor het lezen, en tot de volgende keer!

Liefs,
X Joyce

Hieronder het eind resultaat, na het overschilderen van bovenstaande muur.